ДЕЈАНА ИЗ НИША ПРАВИ БУРЕК КОЈИ НЕ ГОЈИ! Мајка ТРОЈЕ деце меси БЕЗ КВАСЦА И ШЕЋЕРА, а изгледа ОДЛИЧНО! (ФОТО)
Симпатична Нишлијка открила њену тајну успеха!
Замислите читаву годину без квасца, белог брашна и шећера? Делује као паклено тежак изазов и не претерано "укусан". Делује неизводљиво, посебно у ери када се шећер налази у намирницама за које то никада не бисмо рекли, попут сухомеснатих производа, неким сиревима, јогурту... Ипак, једна Дејана из Ниша је показала да смо у заблуди и да је сасвим могуће овакву идеју претворити у дело, и то да нам ничега не недостаје!
У супротном вас НЕЋЕ БИТИ! Бачене КЛЕТВЕ нису празноверје, а ово је ЈЕДИНИ НАЧИН да се скину (ВИДЕО)
Дејана Станковић је млада мама из Ниша, која је решила да породиљско боловање искористи не само да одгаја своје малишане - ћеркицу Николину (4) и близанце Михајла и Даницу, већ и да покрене један сјајан изазов, који је на концу свега препородио њено, али и здравље читаве њене породице.
Наиме, 32-годишња Нишлијка 2018. годину посветила је посебном режиму исхране - оном који у потпуности искључује бели шећер, бело брашно и квасац, а на ово се обавезала и јавно путем свог Инстаграм профила.
- Крајем прошле године, због темпа живота, обавеза и неспавања које прати све маме, сусрела сам се са озбиљним падом имунитета, а вратили су се стари и јавили нови здравствени препарати. У помоћ сам позвала пијацу, а не препарате и после само две недеље исхране без брашна и шећера, уз коришћење прописане терапије, наравно, налази су били уредни, а ја сам се осећала одлично - почиње причу наша саговорница, и тврди да се никада није осећала, али ни изгледала боље.
Симпатична Нишлијка открива да је највећа препрека у спровођењу оваквог режима чињеница да велики број намирница, за које никад не бисте ни помислили, чак и производи уз чији назив увек иде "здраво". Ипак, уз мало воље и домишљатости пронашла је начин да и тај камен спотицања превазиђе, и узела ствар у своје руке - сада већину ствари једноставно прави сама: џем без шећера, слане намазе, домаћи суви зачин, домаћи крем...
Дејана признаје да с времена на време осети потребу за нечим "забрањеним", а једном приликом шетајући Нишом, била је толико опијена мирисом бурека, да је решила да по сваку цену осмисли бурек без кора од пшеничног брашна. И успела је! Направила је просо бурек.
- Водила сам се тиме да треба да буде хрскав и са сиром, па сам скувала просо и у тепсију ређала ред проса, ред сира, па опет просо. Све сам фино премазала уљем, убацила у рерну и после 40мин, моја чула укуса и мириса су била потпуно задовољена - испричала је и открила да уме да "завара" и децу тако што им у кутији за прави чоколадни крем сервира онај домаћи од лешника и урми, па са њим навале на палачинке (од спелтиног или хељдиног брашна).