MOŽETE U RESTORANE, KAFANE I KAFIĆE, ALI POD USLOVIMA: Ovo je detaljan spisak mera koje se strogo moraju poštovati
Primena je počela u ponoć, a kako je najavio član kriznog štaba Branislav Tiodorović, biće stroga kontrola mera.
Od danas ugostitelji u zatvorenim objektima mogu da rade do 22 sata, sa 50 odsto kapaciteta, bez muzike posle 18 časova.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/398724/ik.jpg?itok=0-oAvi3B)
DEKA HEROJ! BOGOSLAV (91) LAVOVSKI POBEDIO KORONU "Mlađi ljudi su umirali, mislio sam da se neću vratiti iz bolnice živ"
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/05/07/pjimage_2.jpg?itok=PVKdJi_E)
NIŠ I SRBIJA PAMTE! Dan kada su NATO agresori bombama zasuli centar grada - dim, pepeo, kasetne bombe i nastradala trudnica
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/07/28/profimedia-0316945430_1.jpg?itok=WmKQurb0)
"REZERVE NA MINIMUMU, NEDOSTAJU NAM SVE KRVNE GRUPE" Doktorka Milica apelovala - dajte krv
Primena je počela u ponoć, a kako je najavio član kriznog štaba Branislav Tiodorović, biće stroga kontrola mera.
- Zalažemo se za rigoroznu primenu svih mera kažnjavanja. Svi koji počinju da rade, rade do 22 sata, a svaka muzika prestaje posle 18 časova, istakao je Tiodorović juče nakon sednice Kriznog štaba.
Sledeći noćni klubovi?
- Verujem da su i noćni klubovi spremni da se pripreme za početak rada. Sačekaćemo malo i onda kada budemo imali ispod 100 zaraženih na dnevnom nivou, možemo da pustimo sve da radi kao što je normalno - rekao je Tiodorović odgovarajući na pitanja novinara o radu noćnih klubova posle 22 časa.
Pravila u zatvorenom delu ugostiteljskog obekta
- korisnici usluga moraju nositi zaštitne maske sve vreme boravka u objektu (u momentima kada ne konzumiraju hranu ili piće),
- zaposleni moraju nositi zaštine maske, naročito prilikom pripreme hrane i pića i usluživanja,
- ne može se reprodukovati, odnosno emitovati muzika ili izvoditi muzičko-scenski program uživo posle 18.00 časova,
- ukupna popunjenost objekta ne može biti veća od 50 odsto maksimalne popunjenosti, i
- na ulazu mora vidno biti istaknuta korisna površina celog objekta, odnosno prostora i broj lica koja mogu biti prisutna (pod korisnim površinom podrazumeva se uslužni deo, odnosno izuzimaju se pomoćne prostorije, toaleti, magacini i sl.) i obaveza posetioca da nose zaštitne maske.
Pravila u otvorenom delu ugostiteljskog objekta
- korisnici usluga moraju nositi zaštitne maske sve vreme boravka u objektu (u momentima kada ne konzumiraju hranu ili piće),
- zaposleni moraju nositi zaštine maske, naročito prilikom pripreme hrane i pića i usluživanja,
- između stolova mora biti razmak od najmanje dva metra, tako što se taj razmak računa između osoba koje sede za različitim stolovima,
- za stolom ne može sedeti više od pet osoba,
- ukoliko ne postoje stolovi i stolice za sedenje na otvorenom delu, rastojanje između svih prisutnih lica na otvorenom delu mora biti takvo da na svakih 9 metara kvadratnih može boraviti samo jedno lice,
- otvoreni deo objekta mora biti fizički odeljen od javne površine u smislu da se mora postaviti fizička prepreka (barijera) između tog dela i javne površine tako da između korisnika usluga i lica na javnoj površini bude razmak od minimum 3 metra
- ne može se reprodukovati, odnosno emitovati muzika ili izvoditi muzičko-scenski program uživo (tzv. živa muzika) posle 18.00 časova.