МОЖЕТЕ У РЕСТОРАНЕ, КАФАНЕ И КАФИЋЕ, АЛИ ПОД УСЛОВИМА: Ово је детаљан списак мера које се строго морају поштовати
Примена је почела у поноћ, а како је најавио члан кризног штаба Бранислав Тиодоровић, биће строга контрола мера.
Од данас угоститељи у затвореним објектима могу да раде до 22 сата, са 50 одсто капацитета, без музике после 18 часова.
ДЕКА ХЕРОЈ! БОГОСЛАВ (91) ЛАВОВСКИ ПОБЕДИО КОРОНУ "Млађи људи су умирали, мислио сам да се нећу вратити из болнице жив"
НИШ И СРБИЈА ПАМТЕ! Дан када су НАТО агресори бомбама засули центар града - дим, пепео, касетне бомбе и настрадала трудница
"РЕЗЕРВЕ НА МИНИМУМУ, НЕДОСТАЈУ НАМ СВЕ КРВНЕ ГРУПЕ" Докторка Милица апеловала - дајте крв
Примена је почела у поноћ, а како је најавио члан кризног штаба Бранислав Тиодоровић, биће строга контрола мера.
- Залажемо се за ригорозну примену свих мера кажњавања. Сви који почињу да раде, раде до 22 сата, а свака музика престаје после 18 часова, истакао је Тиодоровић јуче након седнице Кризног штаба.
Следећи ноћни клубови?
- Верујем да су и ноћни клубови спремни да се припреме за почетак рада. Сачекаћемо мало и онда када будемо имали испод 100 заражених на дневном нивоу, можемо да пустимо све да ради као што је нормално - рекао је Тиодоровић одговарајући на питања новинара о раду ноћних клубова после 22 часа.
Правила у затвореном делу угоститељског обекта
- корисници услуга морају носити заштитне маске све време боравка у објекту (у моментима када не конзумирају храну или пиће),
- запослени морају носити заштине маске, нарочито приликом припреме хране и пића и услуживања,
- не може се репродуковати, односно емитовати музика или изводити музичко-сценски програм уживо после 18.00 часова,
- укупна попуњеност објекта не може бити већа од 50 одсто максималне попуњености, и
- на улазу мора видно бити истакнута корисна површина целог објекта, односно простора и број лица која могу бити присутна (под корисним површином подразумева се услужни део, односно изузимају се помоћне просторије, тоалети, магацини и сл.) и обавеза посетиоца да носе заштитне маске.
Правила у отвореном делу угоститељског објекта
- корисници услуга морају носити заштитне маске све време боравка у објекту (у моментима када не конзумирају храну или пиће),
- запослени морају носити заштине маске, нарочито приликом припреме хране и пића и услуживања,
- између столова мора бити размак од најмање два метра, тако што се тај размак рачуна између особа које седе за различитим столовима,
- за столом не може седети више од пет особа,
- уколико не постоје столови и столице за седење на отвореном делу, растојање између свих присутних лица на отвореном делу мора бити такво да на сваких 9 метара квадратних може боравити само једно лице,
- отворени део објекта мора бити физички одељен од јавне површине у смислу да се мора поставити физичка препрека (баријера) између тог дела и јавне површине тако да између корисника услуга и лица на јавној површини буде размак од минимум 3 метра
- не може се репродуковати, односно емитовати музика или изводити музичко-сценски програм уживо (тзв. жива музика) после 18.00 часова.