NESVAKIDAŠNJI HOBI: Beograđani Zoran i Ilija već godinama ocenjuju srpske rakije!
Srpska rakija polako, ali sigurno oduševljava svet i postaje svojvrstan brend po kom nas prepoznaju.
Odavno se više ne izjednačava sa pijanstvom i primitivizmom, a njen ukus i miris još uvek su nedovoljno istražena riznica. Kao ljubitelji i provereni degustatori ove ljute kapljice, Zoran Radoman i Ilija Malović odlučili su da pokrenu jedinstven blog na kom pišu svoje impresije, ali i daju savete kako bi sprska rakija bila još bolja i specifičnija.
EVO koliko možete da zaradite u 2020. ukoliko izdajete stan u Novom Sadu
Ukoliko imate TEŽAK ŽIVOT obavezno im se POMOLITE: Vernici danas slave sveticu koju je Bog ubio i sveca kojeg je vaskrsao
Vremenska prognoza za celu Srbiju: Ujutru MRAZ I OBLACI, a pogledajte kakvo nas vreme očekuje do KRAJA NEDELJE
- Blog Rakija, uglavnom nastao je kao želja da predstavimo srpsku rakiju kao kvalitetan, urban i motivišući proizvod. Oslanjajući se na škotska i francuska iskustva, počeli smo da pišemo naše impresije o pojedinim rakijskim brendovima, objavljujemo fotografije, kreiramo recenzije - kaže Zoran Radoman, jedan od osnivača bloga "Rakija, uglavnom.." i otkriva koji kriterijumi moraju biti ispunjeni da bi se dobile dobre ocene.
- Nema savršene rakije, ali najbitnije za svaku su boja, bistrina, njena tipičnost, ukus i miris. Pored ovih relativno objektivnih osobina, ukupan zbir bodova zavisi od ukupnog utiska, odnosa cene i kvaliteta, starosti rakije, kao i od sorti voća od kojeg je rakija proizvedena - izjavio je Radoman.
Kroz svoja putešestvija dvojica Beograđana ispijali su istorijske ture hedonizma za stolom, ali silazili i u stare podrume i zavirili u burad koja, kako kažu, opijaju mirisom i pre nego što se otvore.
- Naš favorit svakako su rakije napravljene od šljive požegače ili crvene ranke, koje su ležale u hrastovom buretu barem deset godina, kod kojih nisu strogo odvajane frakcije i koje su starile u provetrenoj kačari sa puno prostora za disanje rakije. Međutim, danas je sve više i egzotičnih rakija koje se prave od šargarepe, raznih bobica, banane, kupusa i kivija. Ovi eksperimenti su zaista nesvakidašnji i vredi probati ih - naglašava ovaj provereni stručnjak za dobru kapljicu.
Zoran savetuje da kad je o ukusu reč, uporedne degustacije su izuzetno važne, ako i ne i nepohodne jer samo tako rakija se može dobro oceniti. Da nisu strogi pokazuje i tabela na njihovom blogu na kojoj je najviše onih rakija koje su osvojile – zlatni broj bodova.
SMRTONOSNI VIRUS IZ KINE STIŽE I U SRBIJU?! Stručnjaci STRAHUJU iz jednog RAZLOGA!
''ŠMINKANJA NEMA, SAMO POMADA'': Ovako je izgledao bračni ugovor kod SRBA PRE POLA VEKA! (FOTO)
IGRANJE IGRICA MOŽE BITI KOBNO PO ZDRAVLJE: Evo šta pokazuju najnovija ISTRAŽIVANJA!
NAJNEPRIJATNIJA VOŽNJA: "Skoro sat vremena je gledao po*nić u busu iz Novog Sada, a onda je POČEO I MENE"
VOZAČI, OPREZ! Usled niskih temperatura večeras nas očekuju poledica, magla i sumaglica!