НЕСВАКИДАШЊИ ХОБИ: Београђани Зоран и Илија већ годинама оцењују српске ракије!
Српска ракија полако, али сигурно одушевљава свет и постаје својврстан бренд по ком нас препознају.
Одавно се више не изједначава са пијанством и примитивизмом, а њен укус и мирис још увек су недовољно истражена ризница. Као љубитељи и проверени дегустатори ове љуте капљице, Зоран Радоман и Илија Маловић одлучили су да покрену јединствен блог на ком пишу своје импресије, али и дају савете како би спрска ракија била још боља и специфичнија.
ЕВО колико можете да зарадите у 2020. уколико издајете стан у Новом Саду
Уколико имате ТЕЖАК ЖИВОТ обавезно им се ПОМОЛИТЕ: Верници данас славе светицу коју је Бог убио и свеца којег је васкрсао
Временска прогноза за целу Србију: Ујутру МРАЗ И ОБЛАЦИ, а погледајте какво нас време очекује до КРАЈА НЕДЕЉЕ
- Блог Ракија, углавном настао је као жеља да представимо српску ракију као квалитетан, урбан и мотивишући производ. Ослањајући се на шкотска и француска искуства, почели смо да пишемо наше импресије о појединим ракијским брендовима, објављујемо фотографије, креирамо рецензије - каже Зоран Радоман, један од оснивача блога "Ракија, углавном.." и открива који критеријуми морају бити испуњени да би се добиле добре оцене.
- Нема савршене ракије, али најбитније за сваку су боја, бистрина, њена типичност, укус и мирис. Поред ових релативно објективних особина, укупан збир бодова зависи од укупног утиска, односа цене и квалитета, старости ракије, као и од сорти воћа од којег је ракија произведена - изјавио је Радоман.
Кроз своја путешествија двојица Београђана испијали су историјске туре хедонизма за столом, али силазили и у старе подруме и завирили у бурад која, како кажу, опијају мирисом и пре него што се отворе.
- Наш фаворит свакако су ракије направљене од шљиве пожегаче или црвене ранке, које су лежале у храстовом бурету барем десет година, код којих нису строго одвајане фракције и које су стариле у проветреној качари са пуно простора за дисање ракије. Међутим, данас је све више и егзотичних ракија које се праве од шаргарепе, разних бобица, банане, купуса и кивија. Ови експерименти су заиста несвакидашњи и вреди пробати их - наглашава овај проверени стручњак за добру капљицу.
Зоран саветује да кад је о укусу реч, упоредне дегустације су изузетно важне, ако и не и непоходне јер само тако ракија се може добро оценити. Да нису строги показује и табела на њиховом блогу на којој је највише оних ракија које су освојиле – златни број бодова.
СМРТОНОСНИ ВИРУС ИЗ КИНЕ СТИЖЕ И У СРБИЈУ?! Стручњаци СТРАХУЈУ из једног РАЗЛОГА!
''ШМИНКАЊА НЕМА, САМО ПОМАДА'': Овако је изгледао брачни уговор код СРБА ПРЕ ПОЛА ВЕКА! (ФОТО)
ИГРАЊЕ ИГРИЦА МОЖЕ БИТИ КОБНО ПО ЗДРАВЉЕ: Ево шта показују најновија ИСТРАЖИВАЊА!
НАЈНЕПРИЈАТНИЈА ВОЖЊА: "Скоро сат времена је гледао по*нић у бусу из Новог Сада, а онда је ПОЧЕО И МЕНЕ"
ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ! Услед ниских температура вечерас нас очекују поледица, магла и сумаглица!