Evo kako da proverite da li je MESO POKVARENO! Pazite se tokom VRUĆINE, izbegnite TROVANJE HRANOM
Pre stavljanja u korpu dobro ga pogledajte, a za to vam ne treba više od pet sekundi
Boja, količina vode i prošaranost belim prugama otkrivaju koliko je meso stajalo na policama, te je li sigurno za pripremu. Izbegnite neukusna jela ili letnja trovanja hranom u samo nekoliko koraka.
Meso u prodavnice stiže u raznim oblicima i nije uvek lako prepoznati koje je sveže i kvalitetno, posebno ako je mleveno. Najbolje bi bilo kupovati domaće, ali to nije uvek moguće. Dobro je dati prednost proizvodima iz regije koji su do trgovine prešli kraći put, ali osim informacija na pakovanju valja paziti i na izgled mesa.
U Srbiji pokrenuta platforma koja štedi novac i vreme
BIVŠI BAJAGIN BUBNJAR DANAS LEČI POLA HOLIVUDA: Prema njemu je snimljen DOKTOR HAUS, on NIKADA ne KORISTI LEKOVE
OVAJ ČOVEK bio je u Černobilju i ušao u "ZONU"! Ovo je njegova ISPOVEST!
Iako mnogo ljudi misli da je to nezdravo, masnoća mesu daje mnogo od njegove arome, kaže Elizabet Resike iz Nemačkog poljoprivrednog centra. Kvalitetno meso moralo bi da ima malo unutarmišićne masti, a to se vidi po belim prugama nalik venama kojima je meso prošarano.
Osim toga, ako se kupuje pakovano meso, u njemu ne sme biti vode. Pre stavljanja u korpu dobro ga pogledajte, a za to vam ne treba više od pet sekundi.
- Ako meso leži u krvavoj vodi, to znači da je staro - naglasila je Resike.
Idealna boja zavisi o tome o kojem se mesu radi. Teletina bi morala da bude svetla, ali ne bela, jednako kao i meso peradi. Govedina treba biti srednje crvena, ali ne pretamna. Svinjetina je idealno bledoružičasta. Od svih sivkastih nijansi mesa treba bežati, naglašava Resike.
Iskoristite TROPSKI DAN, jer sledi PAD TEMPERATURE: Izdato je upozorenje, NEVREME JE NADOMAK SRBIJE
Ugrožena vrsta dobila prinovu: Još dva ORLA KRSTAŠA na srpskom nebu!
Lekari otkrili NOVU RETKU BOLEST u Srbiji: Za sada postoje samo DVA PACIJENTA, a OVO SU SIMPTOMI!
Ima još jedan način za jednostavnu proveru toga je li pakovano meso još uvek sveže. Ako se pritisne prstom, mora se brzo vratiti u svoje originalno stanje i ne sme ostati nikakvo udubljenje, a površina mesa mora blistati.
Na ovom testu inteligencije je PALO 90 odsto ljudi, a rešili su ga PREDŠKOLCI! Možete li i vi? (VIDEO)