clear sky
15°C
21.09.2024.
Beograd
eur
117.062
usd
104.8191
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

JEDNA STVAR JE SVIMA PROMAKLA! Velja Nevolja čuvao posvetu DRUGU o kom je brujala Srbija (FOTO/VIDEO)

05.02.2021. 19:36
Velja Nevolja
Velja Nevolja / Izvor: Foto: Printscreen/Twitter

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković uhapšeni su juče po nalogu Tužilaštva

Nakon hapšenja policija je upala i na stadion Partizana gde je pronađen štek grupe Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, i tu je zatečeno petnaest lica.

U VIKENDICI VELJE NEVOLJE PRONAĐENA KRV I TRAGOVI SPALJIVANJA! Sumnja se da je banda tu svirepo mučila i ubijala ljude

U VIKENDICI VELJE NEVOLJE PRONAĐENA KRV I TRAGOVI SPALJIVANJA! Sumnja se da je banda tu svirepo mučila i ubijala ljude

ISPLIVALI NEPOZNATI DETALJI! Velja Nevolja hteo da dovede legendu Partizana Sašu Ilića - pogledajte i GDE

ISPLIVALI NEPOZNATI DETALJI! Velja Nevolja hteo da dovede legendu Partizana Sašu Ilića - pogledajte i GDE

"MILOŠU IZDAJEM STAN, UZEO SAM MU RAČUNE" Oglasio se tužilac pred kojim je uhapšen Veljin saradnik

"MILOŠU IZDAJEM STAN, UZEO SAM MU RAČUNE" Oglasio se tužilac pred kojim je uhapšen Veljin saradnik

Kako se saznaje, prostorije Partizana u kojima je Velja Nevolja imao čitav bunker i nekoliko prostorija, do sada su bile nepoznate organima i, tokom jučerašnjeg upada organi reda su imali šta da vide.

U Veljinom bunkeru tada je pronađen transparent posvećen Ivanu Peroviću, koji se nalazi na posebnom mestu iznad zida:

Ubistvo Ivana Perovića koje se dogodilo pre 9 godina potreslo je crno-beli svet u Srbiji, a prema rečima mnogih dečko za primer.

Njegovo ime čuje se i danas sa tribina na svakoj utakmici Partizana, bez obzira pod kojom zastavom ili na kojoj strani stadiona bili simpatizeri crno-bele boje.

Nekoliko murala i grafita sa likom ovog bivšeg simpatizera "Zabranjeni" ukrasilo je Beograd.

Ipak, ono što je ostala misterija i devet godina od ovog svirepog ubistva jeste ko stoji iza svega?

Perović je ubijen 22. oktobra 2011. u pucnjavi na uglu Bulevara Zorana Đinđića i Ulice narodnih heroja na Novom Beogradu, a njegov vršnjak Đorđe S. je ranjen kad je na njih pucano iz automobila BMW u pokretu u kom je bio Milan Krasić, jedan od vođa navijačke grupe Alkatraz, sa još dvojicom saučesnika. Prema pisanju medija, Krasić je nakon ubistva pobegao iz zemlje, a uhapšen je u belgijskom Briselu u junu 2012.

Krasić je najpre pred Višim sudom u Beogradu oslobođen krivice za Perovićevo ubistvo, ali je nakon žalbe tužilaštva Apelacioni sud preinačio tu presudu i osudio ga na 15 godina zatvora.

S obzirom na to da je osuđujuća presuda doneta u drugom stepenu, Krasić je imao pravo žalbe trećem stepenu u okviru istog Apelacionog suda. Žalba mu je usvojena i predmet je vraćen sudijama iz drugog stepena Apelacinog suda na novo odlučivanje, koje je rezultiralo novom kaznom od 14 godina zatvora.

A, onda dolazi do novog preokreta.

Navijaču Partizana i članu navijačke grupe Alkatraz, Milanu Krasiću (31), odlukom trećestepenog veća Apelacionog suda u Beogradu ukinuta je presuda za ubistvo Ivana Perovića i on je pravosnažno oslobođen zbog nedostatka dokaza.

U obrazloženju oslobađajuće presude, koja je tada objavljena na sajtu suda, ističe se da je “svaka sumnja da je Krasić izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu ostala na nivou indicija”.

- Veće Apelacionog suda u Beogradu, koje je odlučivalo u trećem stepenu, je, nakon održanog pretresa, 20. marta 2019. godine donelo presudu Kž3 22/18 kojom je preinačilo drugostepenu presudu i okrivljenog Milana Krasića oslobodilo od optužbe da je izvršio krivično delo teško ubistvo, u saizvršilaštvu, iz člana 114, stav 1, tačka 3. KZ - navodi se na sajtu Apelacionog suda.

U presudi se dalje opisuje optužba na račun Krasića i NN lica koji su optuženi za saučesništvo u ubistvu Ivana Perovića i ranjavanju Đorđa Stanojevića.

- Optužnicom Višeg javnog tužioca u Beogradu okr. Milanu Krasiću je stavljeno na teret da je 22. oktobra 2011. godine u Beogradu, po prethodnom dogovoru zajedno sa NN licima, lišio života Ivana Perovića i doveo u opasnost život Đorđa Stanojevića, tako što je iz automobila kojim je upravljalo NN lice, kroz suvozačev otvoren prozor najpre upitao oštećene koji su se tu nalazili, zajedno sa D.R. i J.K, "Šta radite?", nakon čega se potom otvorilo i zadnje staklo prozora iza suvozača, gde su sedela dva NN lica, nakon čega se okr. Krasić sa mesta suvozača i NN lice koje se nalazilo na sedištu iza njega, otvorili vatru iz NN vatrenih oružja i ispalili više projektila, kojom prilikom su pogođeni Ivan Perović i Đorđe Stanojević, koji su zadobili povrede, i to Ivan Perović tešku i po život opasnu povredu, koja se i pored brze i adekvatne hiruške intevencije završila smrtnim ishodom na Urgentnom centru, dok je oštećeni Đorđe Stanojević zadobio prostrelinu leve potkolenice sa ulaznom ranom sa zadnje spoljašnje i izalaznom sa zadnje unutrašnje strane i donje trećine potkolenice - navodi se na sajtu Apelacionog suda, gde je zatim obrazložena odluka trećeg stepena.

- Veće koje je odlučivalo u trećem stepenu ne prihvata zaključak drugostepenog suda, već nalazi da nema dokaza da je između okrivljenih postojao raniji dogovor, jer u tom slučaju svako od njih je trebalo da ima određenu ulogu i radnju kojom bi doprineo izvršenju krivičnog dela, a jedino što je utvrđeno je da se okrivljeni sa suvozačevog sedišta obratio oštećenima rečima "Šta radite?", a što ne može biti doprinos izvršenju krivičnog dela.

- Nelogično je da ako je postojao plan, da se okrivljeni obratio navedenim rečima njima četvorici i da on od svih u kolima sam sebe izlaže mogućem prepoznavanju od strane svedoka i oštećenih jer su svi oni bili u neposrednoj blizini kola sa druge strane. U toku postupka je i iz iskaza svedoka dokazano da Krasić nikada ranije nije imao sukobe sa njima, niti se poznavao sa njima, a posebno se te večeri nije sukobljavao sa njima.

- Takođe, svedoci su naveli da nisu primetili da ih je neko pratio kad su izašli iz kafane. Ovo posebno jer je drugostepenom presudom potvrđena oslobađajuća presuda prvostepenog suda u odnosu na okrivljenog Marka Isakovića i Vladimira Maljkovića, pa samim tim nivo sumnje u odnosu na okrivljenog Krasića i postojanje dogovora između okrivljenih je, po oceni veća koje je odlučivalo u trećem stepenu, smanjen, pri čemu ni iz iskaza saslušanih svedoka i veštaka pred drugostepenim sudom nisu potvrđene činjenice za koje je ovaj okrivljeni optužen, a nema drugih dokaza da se okrivljeni Krasić prethodno dogovorio sa NN licima da izvrše krivično delo teško ubistvo.

- Dakle, svaka sumnja da je okr. Krasić izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu je ostala na nivou indicija, a kako sud donosi presudu samo na osnovu činjenica u čiju je izvesnost uveren, to je veće Apelacionog suda koje je odlučivalo u trećem stepenu primenom načela in dubio pro reo, okrivljenog oslobodilo od optužbe za izvršenje ovog krivičnog dela - zaključuje se u presudi Apelacionog suda.

Za delo saučesništva u ubistvu Perovića optužen je i Marko Isaković, a koji je samo dan nakon ovog kobnog zločina pobegao na Kosovo i Metohiju. Međutim, srpska policija je tražila od bezbednosnih struktura na KIM da ga uhapse, kao i njegove pomagače, što je došlo do Isakovića koji je brzo reagovao. Prebacio se tada u Crnu Goru gde mu se gubi svaki trag.

Prema nezvaničnim informacijama, Isaković je bio blizak barskom klanu, koji je i pomogao u njegovom skrivanju. U bekstvu je bio sve do januara 2014. godine, kada je oslobođen optužbi. Sud je zaključio da nije bilo dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.

Dugo se nije Isaković pojavljivao u javnosti, sve do oktobra 2018. godine kada je na njega pucano iz vatrenog oružja na Zvezdari. Nepoznati napadači pucali su tada na njega, a sumnja se da su ga neposredno pre toga pretukli ciglama.

- Tako ranjen i krvav, uspeo je da pobegne u obližnju Ulicu Marka Oreškovića, gde je ušao u svoj automobil i odvezao se u bolnicu na Zvezdari, koja se nalazi u blizini mesta obračuna - navodi izvor iz istrage i dodaje da je ranjeni, navodno, bio u društvu ženske osobe, koja je tada policiji ispričala šta se dogodilo.

Isaković, kako se nezvanično saznaje, nije želeo da sarađuje s policijom, niti da otkrije da li sumnja ko bi mogao da ga napadne.

Od tada Isakoviću se ponovo gubi svaki trag, a prema poslednjim nezvaničnim informacijama, on je pre nekoliko meseci ponovo napustio zemlju nakon pokušaja ubistva Aleksandra Šarca u TC Ušću, u samom centru Beograda.

KOMPLETNO BLOKIRAN SAOBRAĆAJ NA MOSTU KOD BEŠKE: Došlo do teškog udesa, policija i Hitna pomoć na terenu
hitna pomoć

KOMPLETNO BLOKIRAN SAOBRAĆAJ NA MOSTU KOD BEŠKE: Došlo do teškog udesa, policija i Hitna pomoć na terenu

20.09.2024. 22:09
PIJANI MUŠKARAC ZADAO POVREDE POLICAJCU! U Kotoru uhapšene DVE OSOBE zbog fizičkog napada na službeno lice
Hapšenje

PIJANI MUŠKARAC ZADAO POVREDE POLICAJCU! U Kotoru uhapšene DVE OSOBE zbog fizičkog napada na službeno lice

20.09.2024. 21:47
U AUTOMOBILU SE NALAZILO DETE: Bahati vozač sumanuto preticao vozilo pa se dogodilo OVO (VIDEO)
Preticanje

U AUTOMOBILU SE NALAZILO DETE: Bahati vozač sumanuto preticao vozilo pa se dogodilo OVO (VIDEO)

20.09.2024. 21:22
DETALJI KOJE NIKO NIJE ZAPAZIO! Evo kako je uhapšen otac dečaka ubice nakon Ribnikara, ministar policije tada otkrio KLJUČNU stvar
Dečak ubica

DETALJI KOJE NIKO NIJE ZAPAZIO! Evo kako je uhapšen otac dečaka ubice nakon Ribnikara, ministar policije tada otkrio KLJUČNU stvar

20.09.2024. 19:28
ŠOK! OVO NIKO NIJE OČEKIVAO Zima pred nama će biti potpuno drugačija od onoga što ste mislili - SPREMITE SE, NIJE DOBRO
Za vikend promena vremena

ŠOK! OVO NIKO NIJE OČEKIVAO Zima pred nama će biti potpuno drugačija od onoga što ste mislili - SPREMITE SE, NIJE DOBRO

21.09.2024. 09:13
PLJUŠTE KOMPLIMENTI ZA VUČIĆA: Popularni internet portal o diplomatskim uspesima Srbije
Aleksandar Vučić

PLJUŠTE KOMPLIMENTI ZA VUČIĆA: Popularni internet portal o diplomatskim uspesima Srbije

21.09.2024. 08:52
JAK ZEMLJOTRES U ITALIJI! Potres jačine 4,1 stepen po Rihterovoj skali prodrmao OMILJENO turističko mesto
zemljotres u Italiji

JAK ZEMLJOTRES U ITALIJI! Potres jačine 4,1 stepen po Rihterovoj skali prodrmao OMILJENO turističko mesto

21.09.2024. 08:33
KOMANDANT HEZBOLAHA STRADAO U IZRAELSKOM NAPADU! Eksplozije se čuju na sve strane, desetine povređenih i mrtvih u Bejrutu
Bejrut

KOMANDANT HEZBOLAHA STRADAO U IZRAELSKOM NAPADU! Eksplozije se čuju na sve strane, desetine povređenih i mrtvih u Bejrutu

21.09.2024. 08:26
BITI ILI NE BITI ZA KIJEV "Vreme je da počnu da se postavljaju neprijatnija pitanja o sukobu u Ukrajini" - Koliko je Zapad spreman da ide daleko?
Volodimir Zelenski

BITI ILI NE BITI ZA KIJEV "Vreme je da počnu da se postavljaju neprijatnija pitanja o sukobu u Ukrajini" - Koliko je Zapad spreman da ide daleko?

21.09.2024. 08:08
VERNICI SLAVE MALU GOSPOJINU Danas je crveno slovo, a ovu molitvu Bogorodici obavezno pročitajte
Crkva

VERNICI SLAVE MALU GOSPOJINU Danas je crveno slovo, a ovu molitvu Bogorodici obavezno pročitajte

21.09.2024. 07:26
"PUTINOVA CRNA LISTA" Ruski predsednik ima spisak zemalja koje su "opasne" - Među njima Crna Gora i Severna Makedonija
Vladimir Putin

"PUTINOVA CRNA LISTA" Ruski predsednik ima spisak zemalja koje su "opasne" - Među njima Crna Gora i Severna Makedonija

20.09.2024. 21:11
PLJUŠTE KOMPLIMENTI ZA VUČIĆA: Popularni internet portal o diplomatskim uspesima Srbije
Aleksandar Vučić

PLJUŠTE KOMPLIMENTI ZA VUČIĆA: Popularni internet portal o diplomatskim uspesima Srbije

21.09.2024. 08:52