clear sky
33°C
01.07.2024.
Beograd
eur
117.0371
usd
108.8009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

JEZIVE SLIČNOSTI IZMEĐU SRPSKE OPOZICIJE I ATENTATORA NA FICA: Krili se pod parolom "PROTIV NASILJA", a njihova dela su sve samo NE ANTINASILNA!

20.05.2024. 20:15
Piše:
Atentat
Atentat / Izvor: YouTube Printscreen/WSJNews/MartinDano

Čini se da će pucnji iz pištolja koje je atentator ispalio u slovačkog premijera Roberta Fica prošle nedelje odjeknuti mnogo dalje nego što je isprva izgledalo.

Atentator je odmah uhapšen, da bi se veoma brzo otkrilo da je u pitanju 71-godišnji pisac Juraj Cintula. On je radio kao obezbeđenje u tržnom centru što mu je omogućilo da dođe do pištolja kojim je prošle srede i pokušao atentat. 

Ubrzo se na društvenim mrežama pojavio snimak u kojem Cintula objašnjava da je napad planirao mesec dana i da je pokušao da ubije premijera jer je protiv promena kojima Vlada pokušava da pod svoju kontrolu stavi javni televizijski i radio servis i smeta mu politička situacija u Slovačkoj.

Ono što je isprva delovalo kao delo poremećenog ludaka koji je radio samostalno sve više poprima drugačije obrise. 

Naime, Ministar unutrašnjih poslova Slovačke Matuš Šutaj-Eštok izjavio je da slovački zvaničnici razmatraju i mogućnost da na premijera Roberta Fica atentat nije izvršio "vuk samotnjak".

Prema njegovim rečima, na osnovu operativnih informacija razmatra se i ideja da iza zločina stoji grupa ljudi.

- Dva sata nakon izvršenja dela, izvršiocu je obrisana sva istorija na Fejsbuku i komunikacije, a to, po svemu sudeći, nisu učinili ni on ni njegova supruga - istakao je Šutaj-Eštok, prenosi Tanjug navode slovačkih medija.

Cintula je poznat i kao aktivista koji je osnovao "Slovačka protiv nasilja", ali i kao simpatizer paravojne ilegalne organizacije slovačkih nacionalističkih ekstremista.

Upravo je ovaj detalj, kao posebno upečatljiv, istakao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o atentatu na Fica. 

-Znate li koju je organizaciju osnovao onaj koji je upucao premijera Fica, to je "Slovačka protiv nasilja" - rekao je Vučić. 

Pokret je pozivao na suprotstavljanje nasilju bilo koje vrste, "od vanrednog stanja do fizičkog ili psihičkog nasilja u porodici". Interesantno je da je čovek koji je osnovao organizaciju sa ciljem da se bori protiv nasilja odlučio da počini jedan od najgorih oblika nasilja, onaj protiv ljudskog života. 

I mi u Srbiji smo imali prilike da vidimo nešto što podseća na ovo. 

Naime, sećamo se osnivanja pokreta "Srbija protiv nasilja", koji je navodno bio formiran kako bi se borio protiv nasilja, a njegovo delovanje je bilo sve samo ne nenasilno. 

Divljanje ispred zgrade RIK-a i razbijanje Skupštine grada

Još uvek je sveže sećanje na divljanje ispred zgrade RIK-a gde su simpatizeri “Srbija protiv nasilja“ fizički nasrnuli na direktora Republičkog zavoda za statistiku, zatim su razbijali vrata i prozore Skupštine grada.

Besni zbog izbornog kolapsa i frustrirani u nemoći jer im građani nisu ukazali poverenje, već su im jasno pokazali da žele da ih pošalju na đubrište istorije, lideri izborne liste "Srbija protiv nasilja" okrenuli su se jedinom što mogu i umeju – nasilju.

Naime, Dragan Đilas, Marinika Tepić, Miroslav Aleksić i ostali samoproklamovani lideri, takozvane, proevropske opozicije pozvali su građane da im se pridruže u protestu protiv priznavanja izbornih rezultata. Kao da im nije bilo dosta što su svega dan ranije na izborima dobili šamar od građana, nego su, izgleda, želeli i repete. Narod je i ovaj put pokazao da ih ne želi. Osim ekstremista koji su došli da iskoriste priliku da budu nasilni prema pristojnim ljudima i uništavanjem imovine svih građana, Đilas i Tepić su okupili malo ljudi.

Bilo je samo pitanje trenutka kada će ovako neodgovorno ponašanje izroditi katastrofu i destrukciju. Na eksploziju nasilja, nakon ovako nesmotrenih postupaka, onih koje baš briga za svakoga ko nisu oni, nije bilo potrebno dugo čekati. Već prve večeri skupa došlo je do provale huliganstva.

Besna rulja je nasrnula na direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića dok je izlazio iz zgrade RIK-a.

On je oko 22 časa izašao iz zgrade RIK-a i krenuo kući jer je rano ujutru imao poslovne obaveze. Nije ni slutio kakav mu pakao spremaju malobrojne pristalice koje su poverovale u bajke Dragana Đilasa i Marinike Tepić.

 - Rekli su mi neki iz zgrade da su se demonstranti ispred zgrade razredili, te sam izašao misleći da ću preći preko ulice, pošto su mi kola bila preko puta u garaži. Pomislio sam da bi moglo da dođe do toga da me vređaju dok prolazim kroz gužvu, nešto dobacuju i slično, ali nikako nisam očekivao zverinjak koji je odjednom počeo da skače preko ograde i nasrće na mene! Srušili su me na trotoar, možda sam se i povredio, zabolela su me leđa... Jedva sam se pridigao i odvukao nazad prema ulazu u zgradu RIK-a. Šokiran sam da su tako kao životinje nasrnuli na čoveka. To čak nisu ni bili mladi ljudi, nego neki od 40-50 godina. Kao da sam im decu pobio! Nasrnuli su na čoveka od 72 godine koji nema čak ni pravo glasa u Komisiji, niti sam deo ijedne političke partije - ispovedio se docnije Kovačević za Kurir.

Psovanje u Narodnoj Skupštini

Bruka i sramota srpske opozicije okupljene oko grupe Srbija protiv nasilja se nastavila samo nekoliko dana kasnije u Narodnoj Skupštini, gde je lider "Stranke slobode i pravde" Dragan Đilas na konstitutivnoj sednici Narodne skupštine u jednom trenutku psovao majku poslanicima Srpske napredne stranke, što se može jasno čuti na snimku koji je zgrozio celu Srbiju.

- Mrš u pi**u materinu! Je**m ti mater - izgovara besno Đilas dok drži transparent i svađa se sa poslanicima SNS koji su sedeli na svojim mestima.

Pored vređanja, lupanja i psovanja i skandaloznih izjava na račun u tom trenutku predsedavajućeg profesora Stojana Radenovića,  ostaće zapamćeni kao poslanici koji su krali toalet papir iz skupštinskog toaleta, a zatim su nastavili sa divljanjem, i papir su bacali tokom zasedanja Skupštine.

Ni sam početak zasedanja nije protekao bez Đilasovog ponižavanja jedne od najvažnijih institucija Republike Srbije.

Naime, opšte je poznata činjenica da poslanici, kada dođu u Skupštinu prvo odlaze na potpisivanje, gde potvrđuju prisutnost, a onda poziraju fotoreporterima.

Dragan Đilas je, tom prilikom, na iznenađenje mnogih, fotoreporterima okrenuo leđa što je zbunilo sve koji su se u tom trenutku našli u njegovoj blizini. Lider SSP se tek, nakon što ga je fotograf opomenuo, okrenuo licem ka kameri, kao što to obično, pri fotografisanju i biva.

Ovo bahaćenje Dragana Đilasa i poslanika koji su mu još uvek verni ipak je izazvalo oduševljenje. I to, ni manje ni više, nego jednog od najvećih neprijatelja našeg naroda, Aljbina Kurtija. 

Na ovo je pažnju skrenuo predsednik Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković na svom nalogu na društvenoj mreži X.

- Divljanje opozicije u Skupštini Srbije obradovalo je najviše Aljbina Kurtija i medije u Prištini. Tamo su đilasovci zvezde! Kako i ne bi, kad se služe istim nasilnim metodama u parlamentu i ciljaju predsednika Vučića! - napisao je on.

Njima se pridružio i i đilasovski ideolog i Šolakov karikaturista Dušan Petričić. On je u svom nastupu u jednoj emisiji izjavio kako treba kamenicama napasti velelepnu zgradu Predsedništva. 

- Moramo kamenicama razlupati zgradu Predsedništva! Ako treba, neka bude i ljudskih žrtava - rekao je Petričić.

Pretnje Vučiću nakon atentata na Fica

Naši "domaći" borci protiv nasilja, poznati isključivo po nasilju, nisu dugo čekali nakon atentata Fica da upute jezive pretnje predsedniku Vučiću, dok su njihovi mediji o hororu u Slovačkoj  izveštavali rečima da je Fico "proruski levičar inspirisan Orbanom", čime su žestoko relativizovali ono što se desilo, šaljući indirektno poruku kako on ,,vodi pogrešnu politiku, čime je zaslužio takvu sudbinu''. 

N1 o Ficu
N1 o Ficu / Izvor: X printscreen/n1srbija

Još skandaloznije komentare povodom atentata na premijera Slovačke imala je Biljana Lukić, jedna od najvatrenijih opozicionarki i žestoki pristalica Dragana Đilasa, koja je napisala krajnje sramnu objavu na društvenoj mreži.

- Književnik od 70 godina pucao na slovačkog premijera. Prvo mi je pala na pamet ona očajna starica koja je ubila preduzimača - napisala je Biljana Lukić, dok su drugi otišli i korak dalje, pa predsedniku Vučiću uputili strašne pretnje

Naime, Vučić se oglasio nakon vesti o pokušaju ubistva slovačkog premijera Roberta Fica, dok je ispod njegove objave ostavljen komentar: "To je bila proba za atentat na tebe".

Vučić o Ficu
Vučić o Ficu / Izvor: X printscreen/predsednikrs

Ovo je još jednom pokazalo ogromno licemerje takozvanih progresivaca, koji su tolerantni i demokratični samo kada su oni na vlasti. Kada izgube na izborima, spremni su na sve kako bi sprečili sprovođenje narodne volje, ukoliko je u suprotnosti sa njihovom ideologijom.

Osim što opozicija u Srbiji ima istog pokrovitelja kao i atentator na Fica, strane centre moći koji kreiraju takve organizacije kako bi izazivale haos širom sveta, zapanjujuće je koliko im je sličan način delovanja - od naziva lista i pokreta, do strašnog licemerja i lažnog zaklinjanja u slobodu, demokratiju, progresivizam i nenasilje, dok se u stvarnosti sprovodi najstrašnije nasilje i priželjkuje smrt predsednika države i članova njegove porodice.

Zastrašujuće je priželjkivati smrt bilo kome, a skandalozno je proglašavati nasilje i ubistvo legitimnim metodama političke borbe. Pritom, reč je o izrazitoj manjini nasilnih aktivista, dok legalnog i legitimnog predsednika, koga bi oni želeli fizički da uklone, podržava više od dve trećine građana Srbije!