Srpski lekari upozoravaju: DECA nam imaju STRIJE i MALJE zbog onoga čime se HRANE
"Kod veoma mladih devojčica javljaju se strije po telu koje su ranije dovođene u vezu samo sa ženama koje su više puta rađale"
Iako je Srbija u samom evropskom vrhu po potrošnji antibiotika u medicini, što je veliki problem, onaj mnogo veći kojeg nismo ni svesni, jeste unošenje tih medikamenata putem hrane. A da stvar bude i gora, pored antibiotika, preko mesa u organizam unosimo i velike količine hormona.
Pročitajte i:
- Odveo sam sina na redovan sistematski pregled i doktorka nas je posavetovala da detetu ne dajemo previše pilećeg mesa, jer je, kako kaže, prepuno ženskih hormona - reči su zabrinutog čitatelja.
Na svom detetu, kaže, još nije video nikakve posledice takve ishrane, ali će, za svaki slučaj, poslušati savet.
Srbija je deponija Evrope, prodaju nam hranu koja nije ni za mačke, ali to nije ono NAJGORE
Pedijatar jednog beogradskog doma zdravlja otkrio je stvarnu štetnost hormonski tretirane hrane na pravilan rast i razvoj dece.
- U poslednje vreme kod dece uočavamo da veliki broj prerano ulazi u pubertet. Tokom pregleda sve češće uočavamo lošiji kvalitet njihove kože.
Meso prepuno hormona ostavlja posledice u vidu sve učestalijih strija.
- Kod veoma mladih devojčica javljaju se strije po telu koje su ranije dovođene u vezu samo sa ženama koje su više puta rađale. Na sistematskim pregledima nalazimo strije oko bradavica ili na stomaku kod devojčica koje su tek napunile deset godina. Kod dečaka, one se javljaju takođe na stomaku, ali i na leđima. Sve ovo dermatolozi objašnjavaju lošom ishranom, tj. činjenicom da u hrani ima previše hormona - objašnjava lekar dodajući da je sve uočljivija maljavost dece još jedna posledica.
Kako je objasnio, uvodi se hormonsko gajenje biljaka, te biljke su hrana životinjama, a mi smo u tom lancu krajnji korisnici i tako unosimo hormone.
Srpska hrana osvaja svetsko tržište: Domaći proizvodi na sajmu u Amsterdamu
Osim hormona, problem su i antibiotici. Prema rečima veterinara, najveći problem prestavlja njihova upotreba u stočnoj hrani da bi stoka bolje napredovala i da se životinje ne bi razbolevale.
- Farmeri u stočnu hranu stalno ubacuju kokcidiostatike koji se koriste kada živina dobije dijareju. I umesto da im to daju najviše tri dana, živinu kljukaju 30 dana, sve vreme, osim poslednjih pet dana pred klanje. Ipak, taj antibiotik ne može da se neutraliđe za to vreme, već ostaje u kostima i mesu. Kada živina to jede svakodnevno, uništava joj se tkivo štitne žlezde, dolazi do dsbalansa hormona, i zato se utove tri i više kilograma za 35 dana. Ako čovek jede to meso, dolazi do istih oštećenja kod njega - upozoravaju veterinari.