Српски лекари упозоравају: ДЕЦА нам имају СТРИЈЕ и МАЉЕ због онога чиме се ХРАНЕ
"Код веома младих девојчица јављају се стрије по телу које су раније довођене у везу само са женама које су више пута рађале"
Иако је Србија у самом европском врху по потрошњи антибиотика у медицини, што је велики проблем, онај много већи којег нисмо ни свесни, јесте уношење тих медикамената путем хране. А да ствар буде и гора, поред антибиотика, преко меса у организам уносимо и велике количине хормона.
Прочитајте и:
- Одвео сам сина на редован систематски преглед и докторка нас је посаветовала да детету не дајемо превише пилећег меса, јер је, како каже, препуно женских хормона - речи су забринутог читатеља.
На свом детету, каже, још није видео никакве последице такве исхране, али ће, за сваки случај, послушати савет.
Србија је депонија Европе, продају нам храну која није ни за мачке, али то није оно НАЈГОРЕ
Педијатар једног београдског дома здравља открио је стварну штетност хормонски третиране хране на правилан раст и развој деце.
- У последње време код деце уочавамо да велики број прерано улази у пубертет. Током прегледа све чешће уочавамо лошији квалитет њихове коже.
Месо препуно хормона оставља последице у виду све учесталијих стрија.
- Код веома младих девојчица јављају се стрије по телу које су раније довођене у везу само са женама које су више пута рађале. На систематским прегледима налазимо стрије око брадавица или на стомаку код девојчица које су тек напуниле десет година. Код дечака, оне се јављају такође на стомаку, али и на леђима. Све ово дерматолози објашњавају лошом исхраном, тј. чињеницом да у храни има превише хормона - објашњава лекар додајући да је све уочљивија маљавост деце још једна последица.
Како је објаснио, уводи се хормонско гајење биљака, те биљке су храна животињама, а ми смо у том ланцу крајњи корисници и тако уносимо хормоне.
Српска храна осваја светско тржиште: Домаћи производи на сајму у Амстердаму
Осим хормона, проблем су и антибиотици. Према речима ветеринара, највећи проблем преставља њихова употреба у сточној храни да би стока боље напредовала и да се животиње не би разболевале.
- Фармери у сточну храну стално убацују кокцидиостатике који се користе када живина добије дијареју. И уместо да им то дају највише три дана, живину кљукају 30 дана, све време, осим последњих пет дана пред клање. Ипак, тај антибиотик не може да се неутралиђе за то време, већ остаје у костима и месу. Када живина то једе свакодневно, уништава јој се ткиво штитне жлезде, долази до дсбаланса хормона, и зато се утове три и више килограма за 35 дана. Ако човек једе то месо, долази до истих оштећења код њега - упозоравају ветеринари.