TROVANJE U SKUPŠTINSKOM RESTORANU! Nastao opšti haos - cene bagatela, ali inspekcija pronašla niz nepravilnosti
Izlaskom na teren, inspektori nisu pronašli punjene paprike, ali jesu uočili, kako je potvrđeno, niz nepravilnosti u radu restorana.
U restoranu Parlamentarne skupštine BiH, čije su cene inače bagatela, nedavno je prijavljeno trovanje punjenim paprikama jedne od zaposlenih u ovoj instituciji, zbog čega je morala da interveniše kantonalna inspekcija.
Izlaskom na teren, inspektori nisu pronašli punjene paprike, ali jesu uočili, kako je potvrđeno, niz nepravilnosti u radu restorana kojim upravlja Služba za zajedničke poslove institucija BiH.
- Jedna osoba imala je stomačne tegobe u vidu proliva i mučnine - navedeno je u prijavi.
HRVATSKU POHARALO NEVREME KAKVO SE NE PAMTI! Na devojčicu palo drvo, delovi zemlje bez struje i vode (VIDEO)
ZVICER "PAO" NA PUTU PODGORICA - CETINJE: Velika policijska akcija u Crnoj Gori, presečen kanal šverca droge (FOTO)
"TO JE ZAMKA, NE NASEDAMO NA JEFTINE TRIKOVE" Šok u Crnoj Gori - Abazović ne želi ova imena u novoj vladi
Saznaje se i da je naređeno i uništeno čak 90 kilograma mesa, zbog neispravnog držanja. Neki proizvodi nisu imali ni deklaraciju.
Inspektori su utvrdili da su u kuhinji zatečena i zamrznuta unapred pripremljena imenovana i neimenovana jela (ambalažirana u oštećene pvc vrećice), mlečni proizvod kojem je istekao rok upotrebe kao i sirovine bez deklaracije i to: 1 kg pilećih bataka, 3 kg pilećeg filea, 8 kg teleće jetre, 12 kg pilećeg steka, 0,750 kg pilećeg filea, 0,485 kg begove čorbe, 3,775 kg sos teleći mišići, 0,430 kg pohovanog oslića, 0,450 kg sveži sir, 11,100 kg teleće kosti, 0,800 kg junećeg mesa, 6,600 kg piletine za wok, 25,800 kg pilećih bataka, 1,900 kg teleće šnicle i 14,400 kg ćufte-junećeg mesa.
Sve uništiti
- Navedene proizvode ukupne količine 89,69 kilograma na licu mesta inspektor proglašava higijenski neispravnim te naređuje njihovo uništenje putem KJKP "Rad", a potvrdu o uništenju potrebno predočiti inspektoru na uvid.
Osim toga, inspektori su naveli da je analizom uzoraka na Veterinarskom fakultetu dobiJen zadovoljavajući rezultat gotovog jela, ali da su rezultati ispitanih briseva površina pokazali povećan ukupan broj bakterija.
Inspekcijskom kontrolom zatečene sirovine od koje se spravljaju jela, pri čemu je konstatovano da se meso u predmetni restoran doprema u svežem stanju što stoji i na deklaracijama, a da se u istom, na neadekvatan način vrši njegovo zamrzavanje.