TURISTA (28) dobio OPEKOTINE TREĆEG STEPENA nakon što je u pojeo egzotično voće: "Čim sam zagrizao, osetio sam bol"
Odmah je osetio kako mu vatra prolazi kroz usta.
Britanski turista Tomas Harold Votson (28) zadobio je opekotine trećeg stepena po licu nakon što je na svom putovanju u Meksiku zagrizao egzotično voće.
- Nisam mogao da verujem koliko je bola bilo samo od jednog zalogaja - rekao je Tomas o čudnom iskustvu sa voćem koje se dogodilo 1. maja dok je obilazio Kampeče, na poluostrvu Jukatan.
Građevinski radnik iz Bedforšira u Engleskoj šetao je lokalnom pijacom kada je naišao na tezgu na kojoj su se prodavale jabuke od indijskog oraščića. Tomas, koji često na Instagramu deli fotografije svojih iskustava u inostranstvu, čuo je da se voće može jesti i odlučio je da ga proba.
- Mislio sam da se može jesti ova jabuka od indijskog oraha ali da je malo gorka. Čuo sam za nju, ali nikada nisam probao na taj način, pa sam je kupio, otišao u šetnju i počeo da jedem nekoliko različitih vrsta. Međutim, na prvi zalogaj osetio sam jaku bol! Misleći da mogu da je otvorim jer mi je zaličila na marakuju, znao sam da sam pogrešio jer mi je u ustima odmah "ekplodirala" - prisetio se Votson.
Tvrdi da je odmah osetio kako mu vatra prolazi kroz usta a sutradan kada se probudio lice mu je bilo potpuno izgorelo i izgledalo je kao da je poliven kiselinom, što se vidi na njegovim fotografijama.
- Kada su mi usne izgorele, bukvalno sam se osećao kao da će se rastvoriti, usne su mi bile nalik papiru za pečenje tri ili četiri dana - objasnio je Votson dok je opisao svoje muke.
Tomas je ovu opasnost otkrio tek naknadnom pretragom na Guglu, tokom koje je saznao da radnici koji gule indijski orah mogu dobiti ozbiljne opekotine na rukama.
Tomas se uzdržao od odlaska u bolnicu jer nije hteo da plati pozamašan medicinski račun
- Moje usne su i dalje prilično izgorele i ne izgledaju sjajno, ali su mnogo bolje nego što su bile - rekao je on pa upozorio druge putnike i turiste da istraže sve pre nego što zagrizu egzotičnu hranu u inostranstvu.
- Uvek je dobro jesti lokalnu hranu, ali pretpostavljam da je takođe dobro znati nešto o njoj - zaključio je on.
Izvor: Srbija Danas/Njujork Post/M.A.