ТУРИСТА (28) добио ОПЕКОТИНЕ ТРЕЋЕГ СТЕПЕНА након што је у појео егзотично воће: "Чим сам загризао, осетио сам бол"
Одмах је осетио како му ватра пролази кроз уста.
Британски туриста Томас Харолд Вотсон (28) задобио је опекотине трећег степена по лицу након што је на свом путовању у Мексику загризао егзотично воће.
- Нисам могао да верујем колико је бола било само од једног залогаја - рекао је Томас о чудном искуству са воћем које се догодило 1. маја док је обилазио Кампече, на полуострву Јукатан.
Грађевински радник из Бедфоршира у Енглеској шетао је локалном пијацом када је наишао на тезгу на којој су се продавале јабуке од индијског орашчића. Томас, који често на Инстаграму дели фотографије својих искустава у иностранству, чуо је да се воће може јести и одлучио је да га проба.
- Мислио сам да се може јести ова јабука од индијског ораха али да је мало горка. Чуо сам за њу, али никада нисам пробао на тај начин, па сам је купио, отишао у шетњу и почео да једем неколико различитих врста. Међутим, на први залогај осетио сам јаку бол! Мислећи да могу да је отворим јер ми је заличила на маракују, знао сам да сам погрешио јер ми је у устима одмах "екплодирала" - присетио се Вотсон.
Тврди да је одмах осетио како му ватра пролази кроз уста а сутрадан када се пробудио лице му је било потпуно изгорело и изгледало је као да је поливен киселином, што се види на његовим фотографијама.
- Када су ми усне изгореле, буквално сам се осећао као да ће се растворити, усне су ми биле налик папиру за печење три или четири дана - објаснио је Вотсон док је описао своје муке.
Томас је ову опасност открио тек накнадном претрагом на Гуглу, током које је сазнао да радници који гуле индијски орах могу добити озбиљне опекотине на рукама.
Томас се уздржао од одласка у болницу јер није хтео да плати позамашан медицински рачун
- Моје усне су и даље прилично изгореле и не изгледају сјајно, али су много боље него што су биле - рекао је он па упозорио друге путнике и туристе да истраже све пре него што загризу егзотичну храну у иностранству.
- Увек је добро јести локалну храну, али претпостављам да је такође добро знати нешто о њој - закључио је он.
Извор: Србија Данас/Њујорк Пост/М.А.