AKO VOLITE DA PIJETE KAFU, OVO MORATE DA ZNATE: Mnogi nisu svesni da prave veliku GREŠKU dok je kuvaju
Stručnjaci otkrivaju!
Kafa je mnogima omiljeni napitak. Bila čista ili sa mlekom, uvek nas razbuđuje. Ono što mnogi nisu znali jeste kako je treba pravilno skuvati.
Kada radimo više stvari istovremeno dok kuvamo kafu, dešava se da ona provri, a da je mi ne zakuvamo odmah.
Tada se voda u džezvi isparavanjem smanjuje, a ljudi često samo sipaju novu vodu u ostatak proključale i zakuvaju kafu.
UBICA IZ KUHINJE! Ovu namirnicu svi imate ali malo vas zna da može da izazove halucinacije gore od droga
NAJTUŽNIJE SRPSKO IME - da li možete da pogodite koje je? Veoma je popularno na Balkanu, krije PATNJU
(VIDEO) POSLEDNJI SNIMAK MERILIN MONRO - Fotograf otkrio kako se ponašala NEKOLIKO DANA pred SMRT
Međutim, stručnjaci ističu da time pravite ogromnu grešku. Ova navika nikako nije dobra za zdravlje i trebalo bi da je promenite.
Kako kažu stručnjaci, duplim kuvanjem vode povećava se arsen, nitriti i fluor, a čak i zdravi minerali postaju izuzetno štetni.
Istraživanja su pokazala da je ovakva voda toksična jer u njoj dolazi do povećanja nivoa arsena, što može dovesti do stomačnih tegoba, trovanja, dijabetesa, problema sa organima za varenje i sa kardiovaskularnim organima.
Kada voda predugo vri, odnosno kada je dugo izložena vrlo visokoj temperaturi, u njoj dolazi do povećanja nitrita koji se pretvaraju u nitrozamine koji imaju štetno dejstvo po organizam.
Umesto da predugo kuvate vodu ili dosipate svežu vodu u tek ključalu, savet je da kafu odmah zakuvate čim voda provri. Takođe, ako je voda dugo ključala, prospite je i sipajte novu vodu u kojoj ćete zakuvati kafu.