АКО ВОЛИТЕ ДА ПИЈЕТЕ КАФУ, ОВО МОРАТЕ ДА ЗНАТЕ: Многи нису свесни да праве велику ГРЕШКУ док је кувају
Стручњаци откривају!
Кафа је многима омиљени напитак. Била чиста или са млеком, увек нас разбуђује. Оно што многи нису знали јесте како је треба правилно скувати.
Када радимо више ствари истовремено док кувамо кафу, дешава се да она проври, а да је ми не закувамо одмах.
Тада се вода у џезви испаравањем смањује, а људи често само сипају нову воду у остатак прокључале и закувају кафу.
УБИЦА ИЗ КУХИЊЕ! Ову намирницу сви имате али мало вас зна да може да изазове халуцинације горе од дрога
НАЈТУЖНИЈЕ СРПСКО ИМЕ - да ли можете да погодите које је? Веома је популарно на Балкану, крије ПАТЊУ
(ВИДЕО) ПОСЛЕДЊИ СНИМАК МЕРИЛИН МОНРО - Фотограф открио како се понашала НЕКОЛИКО ДАНА пред СМРТ
Међутим, стручњаци истичу да тиме правите огромну грешку. Ова навика никако није добра за здравље и требало би да је промените.
Како кажу стручњаци, дуплим кувањем воде повећава се арсен, нитрити и флуор, а чак и здрави минерали постају изузетно штетни.
Истраживања су показала да је оваква вода токсична јер у њој долази до повећања нивоа арсена, што може довести до стомачних тегоба, тровања, дијабетеса, проблема са органима за варење и са кардиоваскуларним органима.
Када вода предуго ври, односно када је дуго изложена врло високој температури, у њој долази до повећања нитрита који се претварају у нитрозамине који имају штетно дејство по организам.
Уместо да предуго кувате воду или досипате свежу воду у тек кључалу, савет је да кафу одмах закувате чим вода проври. Такође, ако је вода дуго кључала, проспите је и сипајте нову воду у којој ћете закувати кафу.