LJUDI GA SVAKODNEVNO JEDU: Ovaj KOLAČIĆ može USMRTITI za par minuta, a i dalje je jedan od omiljenih!
Šokantno saznanje!
Poznati japanski kolačići "Mochi" napravljeni od riže, koji se u Japanu jedu tokom novogodišnjih praznika, mnoge su koštali života.
Nedavno je u toj zemlji dvoje ljudi umrlo, a nekoliko njih je u kritičnom stanju, zbog gušenja ovim kolačem koji dolazi u mnogo ukusa.
Znate li šta ove godine MORATE da uradite sa badnjakom NAKON Božića?
Evo kako se Mochi pravi.
To su zapravo mala, okrugla peciva izrađena od mekane i gumene riže, koja se najpre zagrevaju na pari, a potom udaraju i gnječe.
Ne može uvrnutije: SMRT SADA IMA INSTAGRAM! Pogledajte o čemu pričamo...
Rezultat ovakvog postupka je lepljiva masa koja se formira u kuglice i peče ili kuva. Dolazi u više varijanti. Japanske porodice za Novu godinu jedu Moči koji se kuva u supi od povrća.
ZANIMA VAS ŠTA JE POSLE SMRTI?! Naučnici su napokon dali ODGOVOR: Duša ne umire već se vraća u...
Pitate se zašto je toliko opasan? Evo i razloga.
Zato što je vrlo ljepljiv. Moči kolačić morate dobro sažvakati pre nego što ga progutate. Ljudi kojima je teško da žvaću, poput starijih baka i deka bez zuba ili male dece, teško će ga pojesti. Ukoliko se pošteno ne sažvaće, a proguta se, može se zaglaviti u grlu i dovesti do gušenja, zbog svog lepljivog materijala.
POD HITNO IZBACITI! Ako OVO nosite u novčaniku - nikada nećete imati para!
Prema japanskim medijima, čak 90% ljudi koji su završili u bolnici zbog gušenja tokom prazničnih obroka, bili su stariji od 65 godina.
Jedini siguran način jedenja ovog dezerta je uporno i dugo žvakanje, ili sečenje na manje komadiće. Japanske vlasti svake godine upozoravaju svoje građane da paze kako jedu Moči, ali i pored toga, svake godine bude žrtava, otkrio je BBC.
IZGUBILA 100 KILOGRAMA: Ova devojka sada izgleda kao MANEKENKA, a svi je MRZE zbog toga (FOTO)
Na videu ispod možete pogledati kako se on pravi.