CNN SRPSKO SIROTINJSKO JELO stavio na prestižnu listu NAJBOLJIH NA SVETU: Veliko priznanje stiže iz sveta
Još jedan dokaz da je srpska kuhinja jedna od najboljih.
Naša proja se našla među najboljih 50 vrsti hleba na celom svetu! Naime, američki CNN uvrstio je srpsku proju na veoma interesantnu, ali i prestižnu listu.
Američki portal je stari srpski recept uvrstio u jedno od najboljih na svetu!
MA, SRAMI SE: Maloletnik se IŽIVLJAVAO nad nedužnima, pa zakukao kada ga je KAZNA STIGLA: "Ja sam samo dete, uništili ste mi život"
Ove dve biljke NE SMETE DA DRŽITE U KUĆI: Većina ih ima u svom domu, a mnogi ne znaju da privlače NESREĆU I BEDU
Sigurno jedete GRAŠAK na NEPRISTOJAN način - Bonton dozvoljava da se ovo povrće jede samo ovako
– Tople kocke srpske proje, odnosno kukuruznog hleba, omiljeni su pratilac raskošnim mesnim čorbama u toj zemlji. To je jelo koje se često sprema sveže za porodične gozbe i služi toplo pravo iz rerne uz slane dodatke, poput kajmaka i čvaraka – piše američki portal.
Šta se može smatrati hlebom, a šta ne, zavisi od zemlje do zemlje, ali će se mnogi ljubitelji testa složiti da su svi lepi.
CNN je sastavio listu najboljih među najboljima:
1. Lavaš, Jermenija
2. Damper, Australija
3. Luči, Bangladeš
4. Pau di keižu, Brazil
5. Montrealski đevreci, Kanada
6. Maraketa, Čile
7. Šaobin, Kina
8. Pan kubano, Kuba
9. Liba, Egipat
10. Pupusas, El Salvador
11. Indžera, Etiopija
12. Baget, Francuska
13. Kačapuri, Gruzija
14. Proja, Srbija
15. Pumpernikel, Nemačka
Srbija je sa svojim predstavnikom, projom, zauzela 14. poziciju od čak 50!
Za pripremu ovog jela potrebno vam je:
- 3 jaja
- 50 gr hlebnog brašna
- 50 gr griza
- 150 gr kukuruznog brašna
- 100 ml kisele vode
- 200 ml jogurta
- 200 gr sira
- so
- 1 prašak za pecivo
- 70 ml ulja
Priprema:
Umutiti jaja žicom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, griz, kukuruzno brašno jogurt, kiselu vodu, izmrvljen sir, ulje so i sve dobro izjednačiti. Okrugli pleh od 22 cm obložiti pek papirom, pa istesti u pleh i poravnati. Peći na 210 stepeni C, oko 50 - 60 minuta. Pokriti malo krpom.
Prijatno!