CNN СРПСКО СИРОТИЊСКО ЈЕЛО ставио на престижну листу НАЈБОЉИХ НА СВЕТУ: Велико признање стиже из света
Још један доказ да је српска кухиња једна од најбољих.
Наша проја се нашла међу најбољих 50 врсти хлеба на целом свету! Наиме, амерички CNN уврстио је српску проју на веома интересантну, али и престижну листу.
Амерички портал је стари српски рецепт уврстио у једно од најбољих на свету!
МА, СРАМИ СЕ: Малолетник се ИЖИВЉАВАО над недужнима, па закукао када га је КАЗНА СТИГЛА: "Ја сам само дете, уништили сте ми живот"
Ове две биљке НЕ СМЕТЕ ДА ДРЖИТЕ У КУЋИ: Већина их има у свом дому, а многи не знају да привлаче НЕСРЕЋУ И БЕДУ
Сигурно једете ГРАШАК на НЕПРИСТОЈАН начин - Бонтон дозвољава да се ово поврће једе само овако
– Топле коцке српске проје, односно кукурузног хлеба, омиљени су пратилац раскошним месним чорбама у тој земљи. То је јело које се често спрема свеже за породичне гозбе и служи топло право из рерне уз слане додатке, попут кајмака и чварака – пише амерички портал.
Шта се може сматрати хлебом, а шта не, зависи од земље до земље, али ће се многи љубитељи теста сложити да су сви лепи.
CNN је саставио листу најбољих међу најбољима:
1. Лаваш, Јерменија
2. Дампер, Аустралија
3. Лучи, Бангладеш
4. Пау ди кеижу, Бразил
5. Монтреалски ђевреци, Канада
6. Маракета, Чиле
7. Шаобин, Кина
8. Пан кубано, Куба
9. Либа, Египат
10. Пупусас, Ел Салвадор
11. Инџера, Етиопија
12. Багет, Француска
13. Качапури, Грузија
14. Проја, Србија
15. Пумперникел, Немачка
Србија је са својим представником, пројом, заузела 14. позицију од чак 50!
За припрему овог јела потребно вам је:
- 3 јаја
- 50 гр хлебног брашна
- 50 гр гриза
- 150 гр кукурузног брашна
- 100 мл киселе воде
- 200 мл јогурта
- 200 гр сира
- со
- 1 прашак за пециво
- 70 мл уља
Припрема:
Умутити јаја жицом, додати просејано брашно са прашком за пециво, гриз, кукурузно брашно јогурт, киселу воду, измрвљен сир, уље со и све добро изједначити. Округли плех од 22 цм обложити пек папиром, па истести у плех и поравнати. Пећи на 210 степени Ц, око 50 - 60 минута. Покрити мало крпом.
Пријатно!