ZLATNA FORMULA PRODUŽETKA ŽIVOTA : HRONO ISHRANA kao stil života, ali ne kao obična DIJETA
Nije samo moderan trend, već nešto što može da vam pospeši zdravlje.
Svako je do sada čuo za Hrono ishranu, ali ona se ne može pripisati običnom restriktivnom načinu ishrane, tj.dijeti, već nečemu šta treba ozbiljno shvatiti i čega se treba striktno pridržavati.
Ako želite ozbiljno da se posvetite sebi i sprečavanju nastanka bolesti krvnog pritiska - kardiovaskularnih bolesti, raznih malignih oboljenja, pojavu Alchajmerove bolest, cirozu jetre, moždani udar, anemiju i pojavu mnogih drugih oboljenja, vreme je da pređete na Hrono režim ishrane. Ovo nije komercijalni trik i nešto što je trenutno dostupno i popularno, već se ovakva ishrana može poistovetiti sa zdravim životnim stilom. Zato loše navike - menjajte iz korena! Vreme je da počnete da mislite na svoje zdravlje. Zbog toga dobro pročitajte ovaj tekst.
Hrono ishranu je smislio francuski lekar Alain Delabos, davne 1986. godine. Režim je podređen radu pankreasa i lučenju insulina i kortizola, ali i enzima koji su potrebni za varenje hrane koji se ne luče u svako doba dana isto.
Nećete izgubiti samo kilažu, već ćete znatno poboljšati svoje zdravlje!
Koje su još dijete kojima možete poboljšati zdravlje,pročitajte OVDE.
Princip ovakve ishrane je da se jede na 4 sata, gde postoje 3 obroka plus užina, ali između obroka i užina nema dodatno grickanja - čipsa, grisina ili slatkiša.
Počinje se doručkom koji treba da bude obilan i da uključuje masti, belančevine i spore šećere. Evo i predloga namirnica koje možete konzumirati: sir, puter, čak i hleb (ali najbolje je da ga samim mesite sa Speldinim brašnom umesto sa običnim), jaja, belo meso - riba, piletina..., dozvoljeni sui suhomesnati proizvodi jer će ih telo trošiti toko celog dana.
Ručak služi da telo ostane u formi i da se baterije mogu dopuniti kako bi izdržale do kraja dana. Obrok treba biti bogat životinjskim proteinima, ali sa manje masnoće nego ručak. Takođe bi trebali da obezbedite manje količine šećera i biljnih proteina. Ručak ne treba da bude obiman kao doručak, ali dovoljan da se utoli glad.
Užina je bitna! Ne preskačite je jer je nezaobilazni segment Hrono Dijete. Ona se sastoji od voća, sušenog voća (šljiva,kajsija,grožđa...) i sjajne crne čokolade. Ova čokolada sadrži 70 % kakaoa i vi slobodno možete jesti koleče koji su filovani ovom namirnicom. Užinu treba konzumirati do 17 h.
Koja namirnica topi masti i snižava pritisak,pročitajte OVDE.
Za večeru se bira laka hrana: riba, nemasno meso i povrće uz izbegavanje skrobnog povrća kao što su krompir i pirinač. Nikako ne mešati meso - proteine sa skrobnim povrćem - krompirom i pirinčem tokom celog režima ishrane.
Ova ishrana nije teška jer se ne morate odricati većine namirnica kao kod drugih dijeta, ali je bitno konzumirati pravilnu vrstu hrane i sabirati je tj. unositi je sa stvarima koje se slažu, a to su: proteini i masnoće, proteini i proteini, skrob ide sam za sebe. Izbegavati zabranjene kombinacije kao što su: proteini i šećeri, proteini i skrobno povrće, masti i šećeri. Ove spojeve ne treba da unosite.
Ovo su samo osnove Hrono ishrane. Postoje tu mnoge korisne i dobre nijanse, ali ako se odlučite da počnete novo životno poglavlje, odlučite sami na osnovu ovog teksta i krenite ka cilju - zdravlju.