SPECIJALITET MILOŠEVE BAKE: Pileća bela čorba sa hrskavim hlebom - ceo ručak gotov za samo sat vremena
Prste da poližete.
Kada se u redakciji povela polemika o tome ko bolje kuva, muškarci ili žene, naš kolega Miloš je izašao kao apsolutni pobednik, ustupivši nam ovaj recept. Kako je rekao, kuvanje je zavoleo zbog njegove bake, koja mu je uvek dozvoljavala da bude u blizini i "pomaže" kada bi ona spremala neko jelo, a ovo mu je jedno od omiljenih sa njenog "menija".
Ono što je najbolje kod ovog recepta jeste da, ukoliko niste previše gladni, može da vam zameni ceo jedan obrok, s obzirom na to da poprilično zasićuje.
- Sastojci koji su vam potrebni:
- 1 manji/srednji pileći file
- 1 veza zeleni ili ukoliko nemate, možete staviti samo šargarepu i peršun
- 1 jaje
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 supene kašike brašna
- začini (vegeta i biber obavezno, a po želji origano ili kari)
Postupak:
Povrće i belo meso iseckajte na kockice i stavite da se kuva u litar i po vode. Luk očistite i ceo ubacite da se kuva zajedno sa povrćem i mesom. Kada povrće bude gotovo, luk bacite, pa dodajte onoliko vode koliko je isparilo.
U manju činiju odvojte kutlaču do dve čorbice i malo prohladite, potom u nju dodajte jaje i mešajte viljuškom da se lepo sjedini. U sve to dodajte i dve kašike brašna, razmutite, pa vratite u supu, uz meštanje. Pustite da malo vri, začinite po ukusu, a potom smanjite vatru, poklopite i pustite da odstoji 10ak do 15 minuta, nakon toga je spremna za posluživanje.
Uz ovu čorbicu odlično ide hrskavi hleb, a napravićete ga ovako:
Isecite parčadi hleba i svaki premažite tankim slojem maslinovog ulja, pa odgore pospite origano i kim. Stavite u rernu da se zapeče i uživajte u ukusu.
Prijatno!