СПЕЦИЈАЛИТЕТ МИЛОШЕВЕ БАКЕ: Пилећа бела чорба са хрскавим хлебом - цео ручак готов за само сат времена
Прсте да полижете.
Када се у редакцији повела полемика о томе ко боље кува, мушкарци или жене, наш колега Милош је изашао као апсолутни победник, уступивши нам овај рецепт. Како је рекао, кување је заволео због његове баке, која му је увек дозвољавала да буде у близини и "помаже" када би она спремала неко јело, а ово му је једно од омиљених са њеног "менија".
Оно што је најбоље код овог рецепта јесте да, уколико нисте превише гладни, може да вам замени цео један оброк, с обзиром на то да поприлично засићује.
- Састојци који су вам потребни:
- 1 мањи/средњи пилећи филе
- 1 веза зелени или уколико немате, можете ставити само шаргарепу и першун
- 1 јаје
- 1 мања главица црног лука
- 2 супене кашике брашна
- зачини (вегета и бибер обавезно, а по жељи оригано или кари)
Поступак:
Поврће и бело месо исецкајте на коцкице и ставите да се кува у литар и по воде. Лук очистите и цео убаците да се кува заједно са поврћем и месом. Када поврће буде готово, лук баците, па додајте онолико воде колико је испарило.
У мању чинију одвојте кутлачу до две чорбице и мало прохладите, потом у њу додајте јаје и мешајте виљушком да се лепо сједини. У све то додајте и две кашике брашна, размутите, па вратите у супу, уз мештање. Пустите да мало ври, зачините по укусу, а потом смањите ватру, поклопите и пустите да одстоји 10ак до 15 минута, након тога је спремна за послуживање.
Уз ову чорбицу одлично иде хрскави хлеб, а направићете га овако:
Исеците парчади хлеба и сваки премажите танким слојем маслиновог уља, па одгоре поспите оригано и ким. Ставите у рерну да се запече и уживајте у укусу.
Пријатно!