SRPSKA ITALIJANKA: Pizza sa pindžurom
20.10.2016.
16:25
Komentari (0)
Odomaćite popularni specijalitet i uživajte u bogatom ukusu.
Potrebno:
- 1 jaje
- 250g brašna
- 125g putera
- 150ml jogurta
- so
- 100g mesnate slanine
- 150g pindžura
- 100g sira
- sušeni paradajz
- suvi bosiljak
Priprema:
Prosejte brašno, dodajte so i kockice putera, pa zamesite mrvičasto testo. Dodajte jaje i hladan jogurt i mesite dok testo ne postane homogeno i elastično. Oblikujte pravougaonik (malo deblji), uvijte ga u prijanjajuću foliju i stavite u frižider na pola sata.
Pindžur, sitno seckanu slaninu, seckani sušeni paradajz, mrvljeni sir i suvi bosiljak dobro sjedinite u dubljoj činiji.
Testo izvadite iz frižidera i razvucite ga u pravougaonik koji će biti malo veći od pleha u kome ćete peći pizzu. Prebacite testo u pleh i podignite ga uz ivice, pa ga viljuškom izbockajte. Sipajte fil, rasporedite ga i poravnajte, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200° dvadeset minuta.