СРПСКА ИТАЛИЈАНКА: Pizza са пинџуром
20.10.2016.
16:25
Коментари (0)
Одомаћите популарни специјалитет и уживајте у богатом укусу.
Потребно:
- 1 јаје
- 250г брашна
- 125г путера
- 150мл јогурта
- со
- 100г меснате сланине
- 150г пинџура
- 100г сира
- сушени парадајз
- суви босиљак
Припрема:
Просејте брашно, додајте со и коцкице путера, па замесите мрвичасто тесто. Додајте јаје и хладан јогурт и месите док тесто не постане хомогено и еластично. Обликујте правоугаоник (мало дебљи), увијте га у пријањајућу фолију и ставите у фрижидер на пола сата.
Пинџур, ситно сецкану сланину, сецкани сушени парадајз, мрвљени сир и суви босиљак добро сједините у дубљој чинији.
Тесто извадите из фрижидера и развуците га у правоугаоник који ће бити мало већи од плеха у коме ћете пећи pizzu. Пребаците тесто у плех и подигните га уз ивице, па га виљушком избоцкајте. Сипајте фил, распоредите га и поравнајте, па пеците у загрејаној рерни на 200° двадесет минута.