"BOLJE DA POJEDETE PARČE PICE ZA DORUČAK, NEGO OVO": Najčešća GREŠKA zbog koje dijete ne uspevaju - Izbegavajte OVU NAMIRNICU
Nutricionista objašnjava šta to najviše ometa mršavljenje
Mnogi ljudi za doručak jedu pahuljice, misleći da će tako lakše da smršaju.
Većina njih i ne čita deklaracije na proizvodima, a to je najvažnije kada želite da izgubite kilograme.
Pravo je vreme da spakuješ kofere, a mi ti pomažemo! Evo popisa obavezne obuće za letovanje!
KISELI KUPUS LEČI I KOŽU: Napravite masku koja ZA 15 MINUTA OTKLANJA AKNE I MRLJE NA LICU
RECITE ZBOGOM NADUTIM I TAMNIM PODOČNJACIMA: Trik uz koji ćete sprečiti nastanak tragova umora ispod očiju
Tako možete živeti u zabludi da sve vreme imate zdrav doručak, iako je to daleko od istine.
Nutricionistkinja Dajana Švraka Milutinović otkrila je da je za doručak bolje da pojedete i dva parčeta pice nego pahuljice.
- Sve zavisi kako ih koristite. Pahuljice mogu da budu zamka zbog skrivenih šećera, posebno ako uzimamo industrijske, gotove kaše. Ukoliko ih sami pravimo, može se preterati sa dodavanjem orašastih putera, šećera, meda, voća, crne čokolade - objasnila je nutricionistkinja.
Govoreći o greškama koje pravimo pri izboru zdrave hrane, naročito ukoliko žeimo da smršamo, nutricionistkinja kaže da ljudi treba da nauče da čitaju sastav na proizvodima.
- Ako npr. u 100 grama neke kaše ima 25 grama šećera, to nije zdrava hrana. Možemo da kupimo bilo koju vrstu žitarica, pa da joj dodamo voće, vodu i biljno mleko. Bitno je da proizvodi u sebi nemaju dodataka i treba generalno izbegavati industrijsku hranu - ističe Švraka.
Kao primer namirnica koje u sebi imaju skrivene šećere navodi: voćni jogurt, suvo voće, sokovi, proteinski šejkovi, dok kečap, majonez, prelivi i drugi razni dodaci sadrže i dosta transmasti.
Nutricionistkinja savetuje da u ishranu treba da uvedemo proste namirnice od kojih ćemo sami praviti obroke.
- Za doručak nema greške, čak i pica, u odnosu na kupovne kaše, može biti dobra opcija. Ima masti i proteine koji će vas duže držati sitim. Ali treba biti umeren i imati raznoliku ishranu - zaključuje ona.