Kako da BAJAT HLEB ponovo bude SVEŽ I MEKAN? Ovaj savet naših BAKA je zlata vredan!
26.07.2021.
13:43
Komentari (0)
„Nikada ne bacaj hleb!“, sigurno ste čuli od baka ili mama. Slažemo se!
Danas je trend da se čak i jučerašnji hleb baca u đubre, a nekada su žene od starog hleba pravile različite specijalitete.
Spolja hrskav, unutra sočan i mekan: takav je hleb najbolji! Ali ako ne stignemo odmah da ga pojedemo ubrzo se stvrdne. Ili ga ostavimo, nezamotanog u vrećicu i opet je rezultat isti, možete na njemu slomiti zube.
PROSIDBA POŠLA PO ZLU Evo zašto ne treba da zaprosite devojku na javnom događaju (VIDEO)![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/07/20/prosidba.jpg?itok=M8yYImIn)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/07/20/prosidba.jpg?itok=M8yYImIn)
PROSIDBA POŠLA PO ZLU Evo zašto ne treba da zaprosite devojku na javnom događaju (VIDEO)
Osobe sa ovom KRVNOM GRUPOM važe za NAJBOLJE LJUBAVNIKE! Optimistične su i savesne - ali postoje i ozbiljni PROBLEMI![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/01/15/grupr1.jpg?itok=wQyoVysQ)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/01/15/grupr1.jpg?itok=wQyoVysQ)
Osobe sa ovom KRVNOM GRUPOM važe za NAJBOLJE LJUBAVNIKE! Optimistične su i savesne - ali postoje i ozbiljni PROBLEMI
Međutim, to nije razlog da ga odmah bacite! Naime, tom hlebu nedostaje samo malo vlažnosti. Uz pomoć ovog jednostavnog trika možete mu je vratiti i tvrdi (i stari) hleb opet pretvoriti u sveži.
- Isecite stari hleb na kriške pa ih nakapajte uz pomoć kašičice ili četkice s malo vode. Namažite vodom i koricu spolja.
- Stavite kriške na pleh za pečenje pa potom u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Dovoljno je da držite hleb u rerni oko minute – i gotovo!
- Savet: ako imate mikrotalasnu, takođe možete iskoristiti ovaj trik. Jednostavno stavite kriške hleba na tanjir, navlažite ih pa na srednjoj temperaturi ostaviti 30 do 60 sekundi u mikrotalasnoj peći.