Како да БАЈАТ ХЛЕБ поново буде СВЕЖ И МЕКАН? Овај савет наших БАКА је злата вредан!
26.07.2021.
13:43
Коментари (0)
„Никада не бацај хлеб!“, сигурно сте чули од бака или мама. Слажемо се!
Данас је тренд да се чак и јучерашњи хлеб баца у ђубре, а некада су жене од старог хлеба правиле различите специјалитете.
Споља хрскав, унутра сочан и мекан: такав је хлеб најбољи! Али ако не стигнемо одмах да га поједемо убрзо се стврдне. Или га оставимо, незамотаног у врећицу и опет је резултат исти, можете на њему сломити зубе.
ПРОСИДБА ПОШЛА ПО ЗЛУ Ево зашто не треба да запросите девојку на јавном догађају (ВИДЕО)
ПРОСИДБА ПОШЛА ПО ЗЛУ Ево зашто не треба да запросите девојку на јавном догађају (ВИДЕО)
Особе са овом КРВНОМ ГРУПОМ важе за НАЈБОЉЕ ЉУБАВНИКЕ! Оптимистичне су и савесне - али постоје и озбиљни ПРОБЛЕМИ
Особе са овом КРВНОМ ГРУПОМ важе за НАЈБОЉЕ ЉУБАВНИКЕ! Оптимистичне су и савесне - али постоје и озбиљни ПРОБЛЕМИ
Међутим, то није разлог да га одмах баците! Наиме, том хлебу недостаје само мало влажности. Уз помоћ овог једноставног трика можете му је вратити и тврди (и стари) хлеб опет претворити у свежи.
- Исеците стари хлеб на кришке па их накапајте уз помоћ кашичице или четкице с мало воде. Намажите водом и корицу споља.
- Ставите кришке на плех за печење па потом у рерну загрејану на 180 степени. Довољно је да држите хлеб у рерни око минуте – и готово!
- Савет: ако имате микроталасну, такође можете искористити овај трик. Једноставно ставите кришке хлеба на тањир, навлажите их па на средњој температури оставити 30 до 60 секунди у микроталасној пећи.