UKUSNA I HRSKAVA POSLASTICA: Pita po BAKINOM receptu sa plazmom, suvim grožđem i rumom (VIDEO)
Pripremićete ovaj desert sa zadovoljstvom, a o ukusu će mnogi pričati...
Gotovo ne postoji osoba a koja nije slaba na poslastice u kojima se među osnovnim sastojcima nalazi plazma keks.
Ako ste među ljubiteljima slatkiša i sladokuscima, onda je ovaj recept prava poslastica da se njome osvežite tokom vrelih dana.
SMRŠALA VIŠE OD DESET KILOGRAMA! Kaja Ostojić IZBACILA ovo iz ISHRANE i sada ima savršenu liniju bez viška
Ako ovo vidite na jajetu ODMAH GA BACITE jer može biti JAKO OPASNO ZA ZDRAVLJE
Sve sastojke imate u kući: NAPRAVITE DOMAĆI OMEKŠIVAČ bez trunke hemije od koga ODEĆA MIRIŠE DANIMA
Potrebno je:
- tanke kore
- 2 veće jabuke
- 2 jaja
- 50 ml. ulja
- malo cimeta
- 100 gr suvog groždja
- 1 puna kašičica plazma
- 1 puna kašika griza
- šećer po želji
- 1 kašičica praška za peciva
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom penasto, dodati puding griz i maslinovo ulje.
Sve izjednačiti. Jabuke izrendati dodati po želji malo cimeta i šećera i 50 gr plazme 100 gr suvog groždja i izmešati.
Koru rašititi pa je premazati sa 2 kašike jaja, odozgo drugu pa treću.
U dnu staviti nadev obilno i uviti. Redjati u podmazan pelh, iseći je na rolnice.... Premazati sa ostatkom jaja. Peći na 200 stepeni C oko 50 min. Ohlađenu posuti šećerom i vanilin šećerom..
Služiti!