УКУСНА И ХРСКАВА ПОСЛАСТИЦА: Пита по БАКИНОМ рецепту са плазмом, сувим грожђем и румом (ВИДЕО)
Припремићете овај десерт са задовољством, а о укусу ће многи причати...
Готово не постоји особа а која није слаба на посластице у којима се међу основним састојцима налази плазма кекс.
Ако сте међу љубитељима слаткиша и сладокусцима, онда је овај рецепт права посластица да се њоме освежите током врелих дана.
СМРШАЛА ВИШЕ ОД ДЕСЕТ КИЛОГРАМА! Каја Остојић ИЗБАЦИЛА ово из ИСХРАНЕ и сада има савршену линију без вишка
Ако ово видите на јајету ОДМАХ ГА БАЦИТЕ јер може бити ЈАКО ОПАСНО ЗА ЗДРАВЉЕ
Све састојке имате у кући: НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ ОМЕКШИВАЧ без трунке хемије од кога ОДЕЋА МИРИШЕ ДАНИМА
Потребно је:
- танке коре
- 2 веће јабуке
- 2 јаја
- 50 мл. уља
- мало цимета
- 100 гр сувог грожђа
- 1 пуна кашичица плазма
- 1 пуна кашика гриза
- шећер по жељи
- 1 кашичица прашка за пецива
Припрема:
Умутити јаја са шећером пенасто, додати пудинг гриз и маслиново уље.
Све изједначити. Јабуке изрендати додати по жељи мало цимета и шећера и 50 гр плазме 100 гр сувог грожђа и измешати.
Кору рашитити па је премазати са 2 кашике јаја, одозго другу па трећу.
У дну ставити надев обилно и увити. Ређати у подмазан пелх, исећи је на ролнице.... Премазати са остатком јаја. Пећи на 200 степени Ц око 50 мин. Охлађену посути шећером и ванилин шећером..
Служити!