Sočnije i ukusnije od OVIH nećete probati: POHOVANE TIKVICE sa sirom i kačkavaljem iz rerne! (RECEPT)
Ovaj recept svi traže.
Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati.
Danas vam nudimo recept iz Bakine kuhinje kako pripremiti pohovane tikvice sa kačkavaljem zapečene u rerni.
Tražite novu prolećnu obuću? Deichmann vam nudi i do 50% popusta na sezonske modele top brendova!
NAJLAKŠE MRŠAVLJENJE IKAD Svi koji ne stižu da vežbaju, biće ODUŠEVLJENI ovim trikovima
"Brak NEĆE dugo POTRAJATI!" Britanija GORI zbog ove IZJAVE, Hari LJUT na Megan nakon INTERVJUA kod Opre?
Potrebno je:
- 2 tikvice mlade
- pola šolje od 100 gr. brašna hlebnog
- pola šolje prezli
- pola šolje kukuruznog brašna
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- 3 kašike naribanog kačkavalja
- 3 čena belog luka
- 3 jaja
- 50 gr mekšeg sira
- 1 puna kašika kisele pavlake
- soli
- susam lima
- peršunov list
- malo ulja za premazivanje tepsije
Priprema:
Tikvice oljuštiti pa iseći na tanje listiće ne mnogo tanke i posoliti. Izmešati i ostaviti 15 min. Ocediti tečnost pa u njih dodati izdrobljen beli luk.
U činiju gde je sir i pavlaka ubaciti jaja i kačkavalj pa sve žicom izmešati da se dobije gusta masa. Može se malo posoliti, ja nisam.
Izmešati brašno sa prezlom i crvenom paprikom. List tikvice umočiti u jaja pa u mešavinu brašna, pa ponovo u jaja i brašno. Tepsiju podmazati uljem i ređati tikvice. Preostala jaja preliti preko tikvica i naseckati peršunov list.
Ja sam malo stavila susama i kima odozgo. Peći na 210 stepeni oko 30 min. Fantazija tako mekane sočne, vrhhh..