Сочније и укусније од ОВИХ нећете пробати: ПОХОВАНЕ ТИКВИЦЕ са сиром и качкаваљем из рерне! (РЕЦЕПТ)
Овај рецепт сви траже.
Оброк са тиквицама је хранљив и укусан, те смо сигурни да ћете прсте полизати.
Данас вам нудимо рецепт из Бакине кухиње како припремити поховане тиквице са качкаваљем запечене у рерни.
Тражите нову пролећну обућу? Deichmann вам нуди и до 50% попуста на сезонске моделе топ брендова!
НАЈЛАКШЕ МРШАВЉЕЊЕ ИКАД Сви који не стижу да вежбају, биће ОДУШЕВЉЕНИ овим триковима
"Брак НЕЋЕ дуго ПОТРАЈАТИ!" Британија ГОРИ због ове ИЗЈАВЕ, Хари ЉУТ на Меган након ИНТЕРВЈУА код Опре?
Потребно је:
- 2 тиквице младе
- пола шоље од 100 гр. брашна хлебног
- пола шоље презли
- пола шоље кукурузног брашна
- 1 кашичица црвене млевене паприке
- 3 кашике нарибаног качкаваља
- 3 чена белог лука
- 3 јаја
- 50 гр мекшег сира
- 1 пуна кашика киселе павлаке
- соли
- сусам лима
- першунов лист
- мало уља за премазивање тепсије
Припрема:
Тиквице ољуштити па исећи на тање листиће не много танке и посолити. Измешати и оставити 15 мин. Оцедити течност па у њих додати издробљен бели лук.
У чинију где је сир и павлака убацити јаја и качкаваљ па све жицом измешати да се добије густа маса. Може се мало посолити, ја нисам.
Измешати брашно са презлом и црвеном паприком. Лист тиквице умочити у јаја па у мешавину брашна, па поново у јаја и брашно. Тепсију подмазати уљем и ређати тиквице. Преостала јаја прелити преко тиквица и насецкати першунов лист.
Ја сам мало ставила сусама и кима одозго. Пећи на 210 степени око 30 мин. Фантазија тако мекане сочне, vrhhh..