RAPSODIJA UKUSA - Posni đuveč od povrća po proverenom bakinom receptu (VIDEO)
18.03.2023.
10:30
Komentari (0)
Može se spremati i na vodi.
Đuveč je jedno od najpopularnijih posnih jela, a za ljubitelje povrća đuveč spremljen na ovaj način biće prava poslastica!
Potrebno je:
- 1 veća veza mladog luka
- 1 veća šargarepa
- 1 manji celer
- 1 šaka graška i boranije
- manji cvet brokolija
- 1 veći krompir
- 1 oljušten paradajz
- 3 paprike
- mlevena paprika
- po želji mleveni biber
- 2 kašičice belog luka u granulama
- 1 kašika suvoga začina
- 30 ml ulja
- 50 g pirinča
HOROSKOP ZA 18. MART: Ovna očekuje OPUŠTANJE, Devicu RIZIK, a ovom znaku se smeši NOVA LJUBAV!
HOROSKOP ZA 18. MART: Ovna očekuje OPUŠTANJE, Devicu RIZIK, a ovom znaku se smeši NOVA LJUBAV!
Ovu biljku svi koristimo za pripremu jela, a ako se STAVI U ČARAPU otklanja bol u zglobovima (VIDEO)
Ovu biljku svi koristimo za pripremu jela, a ako se STAVI U ČARAPU otklanja bol u zglobovima (VIDEO)
Priprema:
Pržiti mladi luk, dodati sečenu papriku pa sve malo prodinstati, dodati seckanu šargarepu, celer, grašak, boraniju, krompir, opran pirinač i sve začine.
Na kraju staviti isečeni paradajz ili 100 ml kuvanog paradaj, kao i cvetiće brokolija. Sve izjednačiti i staviti u rernu zagrejanu na 220 stepeni da se zapeče, oko 30 minuta. Odličan ručak sa puno zdravog povrća. Može se jesti bez hleba.