UKUSNO i HRSKAVO, bolje nego iz PEKARE! - Najbolji recept za pravi DOMAĆI HLEB, jednostavan i za POČETNIKE
Potrebno vam je svega šest sastojaka!
Ko ne voli ukusan domaći hleb? Ovaj hleb se lako sprema, a ukus mu je fantastičan.
Sastojci:
- 350 g brašna
- 10 g šećera
- 7 g soli
- 7 g suvog kvasca
- 2 kašike ulja
- 150 ml tople vode
BRZINSKI NEDELJNI DORUČAK U ČAŠI: Potrebno ti je 2 minuta za pripremu ovog ZDRAVOG i UKUSNOG obroka!
Devicama neophodan KVALITETAN SAN, povoljna prilika za FLERT kod Vodolija - HOROSKOP za 22. januar je SPREMAN
Priprema:
U dublji sud prosejati brašno i dodati šećer, so i suvi kvasac, sastojke izmešati kašikom. Dodati ulje, vodu i mesiti dok ne dobijete glatko testo. Premazati testo uljem, prekriti streč folijom i ostaviti na toplom da raste 1 sat. Kada je testo udvostručilo masu, staviti ga na radnu površinu, posuti brašnom, premesiti i razvući testo na debljinu od 1 cm. Uviti testo u rolnu, i ponoviti ceo postupak rastanjivanja i uvijanja još jednom. Dobijenu rolnu oblikovati u hleb i staviti u podmazanu ili u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ostaviti da raste još 30 minuta. Naraslo testo premazati vodom, posuti brašnom, te nožem zaseći površinu hleba uz duž i popreko.
Hleb peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 30 minuta.