УКУСНО и ХРСКАВО, боље него из ПЕКАРЕ! - Најбољи рецепт за прави ДОМАЋИ ХЛЕБ, једноставан и за ПОЧЕТНИКЕ
Потребно вам је свега шест састојака!
Ко не воли укусан домаћи хлеб? Овај хлеб се лако спрема, а укус му је фантастичан.
Састојци:
- 350 г брашна
- 10 г шећера
- 7 г соли
- 7 г сувог квасца
- 2 кашике уља
- 150 мл топле воде
БРЗИНСКИ НЕДЕЉНИ ДОРУЧАК У ЧАШИ: Потребно ти је 2 минута за припрему овог ЗДРАВОГ и УКУСНОГ оброка!
Девицама неопходан КВАЛИТЕТАН САН, повољна прилика за ФЛЕРТ код Водолија - ХОРОСКОП за 22. јануар је СПРЕМАН
Припрема:
У дубљи суд просејати брашно и додати шећер, со и суви квасац, састојке измешати кашиком. Додати уље, воду и месити док не добијете глатко тесто. Премазати тесто уљем, прекрити стреч фолијом и оставити на топлом да расте 1 сат. Када је тесто удвостручило масу, ставити га на радну површину, посути брашном, премесити и развући тесто на дебљину од 1 цм. Увити тесто у ролну, и поновити цео поступак растањивања и увијања још једном. Добијену ролну обликовати у хлеб и ставити у подмазану или у тепсију обложену папиром за печење. Оставити да расте још 30 минута. Нарасло тесто премазати водом, посути брашном, те ножем засећи површину хлеба уз дуж и попреко.
Хлеб пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени, 30 минута.