Neka cela kuća zamiriše na BAKINU LISNATU POGAČU! Brzo se priprema, a UKUĆANI će se ODUŠEVITI!
27.10.2020.
13:43
Komentari (0)
Ništa lakše, samo prati uputstvo!
Ukoliko ste u potrazi za pogačom od koje će cela kuća da vam zamiriše na detinjstvo, na pravom ste mestu. Bakina masna pogača je idealna kada očekujete goste ili želite vaše ukućane da oduševite za doručak ili večeru.
Ovako PRIPREMLJENA JAJA su NAJZDRAVIJA, imaju samo 150 kalorija!
Ovako PRIPREMLJENA JAJA su NAJZDRAVIJA, imaju samo 150 kalorija!
KONTROLIŠU DIJABETES! Samo jedan od nekoliko razloga zašto su KISELI KRASTAVČIĆI veoma ZDRAVI!
KONTROLIŠU DIJABETES! Samo jedan od nekoliko razloga zašto su KISELI KRASTAVČIĆI veoma ZDRAVI!
Bakina masna pogača, sastojci:
- 1 kg brašna,
- 1 svež kvasac,
- čaša mleka,
- čaša vode,
- so i mast.
Bakina masna pogača, priprema:
- Rastvoriti kvasac u malo mlakog mleka, pa kada je nadošlo sipati brašno. Dodati soli i postepeno dodavati po potrebi mlake vode da se zamesi ne mnogo tvrdo testo.
- Razvući testo oklagijom što tanje pa premazati mašću.
- Preklopiti sa sve četiri strane, ostaviti da odstoji 10 – 15 minuta, pa postupak ponoviti još dva puta.
- Nakon toga rasklagijati pogaču, staviti u pleh, izbosti viljuškom i peći u umereno toploj rerni.