DOMAĆICE OTKRILE KAKO NAJBRŽE SPREMITI ZIMNICU: Ovo su 3 trika koja će vam uštediti vreme i živce
Jednostavni trikovi
Počela je sezona pripreme za zimnicu, a sa njom i muke domaćica kako da najbrže i najlakše pripreme ovo povrće za termičku obradu
Tokom jeseni i zime nema ništa lepše od domaćeg paradajz soka ili pelata koji smo sami napravili. Dobri su za sosove, pice, kuvana jela, a mnogo je i onih koji vole da popiju čašu domaćeg soka od paradajza bez industrijskih dodataka.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/09/26/untitled_design_35.jpg?itok=gdqKcIY5)
LIDIJA VUKIĆEVIĆ MAMI UZDAHE U ŠESTOJ DECENIJI: Sada je otkrila kako izgleda njen VEGE OBROK (FOTO)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/89720/besika1.jpg?itok=KtIe-N3m)
Najbolji PRIRODNI LAKSATIV, doktori ga preporučuju svima: PRAZNI CREVA i IZBACUJE VIŠAK VODE iz organizma
Pa ipak, paradajz nije tako lako oljuštiti i pripremiti ga za termičku obradu.
Da biste što lakše skinuli kožicu sa svežeg paradajza, isprobajte proverene trikove koji štede vreme i živce.
1. "Masaža" nožem
Tupom stranom noža pređite preko celog ploda paradajza. Ne pritiskajte previše jako, kako se paradajz ne bi raspao. Potom zasecite kožu i povucite rukom - videćete da se koža lako odvaja od sočnog dela ploda.
2. Vrela voda
Cele plodove paradajza na kratko spustite u vrelu vodu. Opet zasecite deo pokožice i povucite - pokožica će otpasti u nekoliko komada.
Možete, takođe, i da pre nego što spustite paradajz u vrelu vodu nožem zasečete donji deo ploda, suprotno od peteljke, tako da napravite krstić. Kad spustite paradajz u vrelu vodu, vrhovi zasečenih delova će se uvrnuti, pa je potrebno samo da paradajz izvadite iz vode, povučete pokožicu i u četiri poteza dobićete oljušten paradajz.
3. Temperaturni šok
Dobro operite paradajz, pa ga spustite u kesu i stavite u zamrzivač. Ostavite paradajz u zamrzivaču koliko je potrebno da se zaledi. Potom ga izvadite iz kese, ostavite da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi i lagano povucite pokožicu - spašće bez po muke.