ДОМАЋИЦЕ ОТКРИЛЕ КАКО НАЈБРЖЕ СПРЕМИТИ ЗИМНИЦУ: Ово су 3 трика која ће вам уштедити време и живце
Једноставни трикови
Почела је сезона припреме за зимницу, а са њом и муке домаћица како да најбрже и најлакше припреме ово поврће за термичку обраду
Током јесени и зиме нема ништа лепше од домаћег парадајз сока или пелата који смо сами направили. Добри су за сосове, пице, кувана јела, а много је и оних који воле да попију чашу домаћег сока од парадајза без индустријских додатака.
ЛИДИЈА ВУКИЋЕВИЋ МАМИ УЗДАХЕ У ШЕСТОЈ ДЕЦЕНИЈИ: Сада је открила како изгледа њен ВЕГЕ ОБРОК (ФОТО)
Најбољи ПРИРОДНИ ЛАКСАТИВ, доктори га препоручују свима: ПРАЗНИ ЦРЕВА и ИЗБАЦУЈЕ ВИШАК ВОДЕ из организма
Па ипак, парадајз није тако лако ољуштити и припремити га за термичку обраду.
Да бисте што лакше скинули кожицу са свежег парадајза, испробајте проверене трикове који штеде време и живце.
1. "Масажа" ножем
Тупом страном ножа пређите преко целог плода парадајза. Не притискајте превише јако, како се парадајз не би распао. Потом засеците кожу и повуците руком - видећете да се кожа лако одваја од сочног дела плода.
2. Врела вода
Целе плодове парадајза на кратко спустите у врелу воду. Опет засеците део покожице и повуците - покожица ће отпасти у неколико комада.
Можете, такође, и да пре него што спустите парадајз у врелу воду ножем засечете доњи део плода, супротно од петељке, тако да направите крстић. Кад спустите парадајз у врелу воду, врхови засечених делова ће се уврнути, па је потребно само да парадајз извадите из воде, повучете покожицу и у четири потеза добићете ољуштен парадајз.
3. Температурни шок
Добро оперите парадајз, па га спустите у кесу и ставите у замрзивач. Оставите парадајз у замрзивачу колико је потребно да се заледи. Потом га извадите из кесе, оставите да одстоји десетак минута на собној температури и лагано повуците покожицу - спашће без по муке.