NOVOGODIŠNJi KOLAČIĆi po receptu Ane Ivanović: Teniserka je BRZO napravila fantastičnu poslasticu
Ana Ivanović često sa pratiocima na Instagramu deli fotografije iz privatnog života, a ovog puta je podelila zanimjiv recept
U domu Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera već sada se oseća praznična euforija, a ponosni roditelji trude se da novogodišnje i božićne praznike učine posebnim za svoje dečake.
Ovoga puta mama i tata izabrali su i okitili jelku, a pažljivo biraju poklone koje će njihovi sinovi otvarati 31. u ponoć.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/12/18/sd_42.jpg?itok=fWfJJacW)
NEGA LICA POZNATIH DAMA: Šta sve ZBOG LEPOTE rade Severina, Lepa Brena i Snežana Savić
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/12/17/sd_44.jpg?itok=fPJLxOA3)
Spremite se za PRAZNIČNU SEZONU: Stajling INSPIRACIJE naših POZNATIH DAMA (FOTO)
Pored toga što su se potrudili oko dekoracije, Ana je pripremila omiljene novogodišnje kolačiće za svoju porodicu, a recept je podelila sa svojim pratiocima na Instagram profilu.
- Pratite ovaj neverovatni recept za „božićno drvce slatkiš“ korak po korak i javite mi da li ste uživali u njemu koliko i moja porodica i ja - napisala je Ana.
Sastojci:
- 300 g banana
- 160 ml bademovog mleka
- 100 g oljuštenog tahinija
- 2 kašičice soka od jabuke (jabukovače)
- 110 g meda (često ga smanjim, pošto su banane dovoljno slatke)
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
- 240 g zobi
- 60 g blanširanog badema
- 2 kašičice prašaka za pecivo
- 1/2 kašičice soli
Uputstva:
Zagrejte rernu na 180C. Mešajte bananu, mleko, tahini, sok od jabuke, med i vaniliju dok ne postane veoma glatka smesa.
Dodajte preostale sastojke osim zobi i ručno umutite. U mikseru umutite zob dok ne postane brašno, dodajte u smesu i dobro izmešajte. Sipajte testo u željene oblike božićnih kolačića na pleh namazan puterom. Pecite oko 25 minuta, pa ostavite da odstoji i ohladi van rerne. Pospite ih šećerom u prahu i uživajte!