НОВОГОДИШЊи КОЛАЧИЋи по рецепту Ане Ивановић: Тенисерка је БРЗО направила фантастичну посластицу
Ана Ивановић често са пратиоцима на Инстаграму дели фотографије из приватног живота, а овог пута је поделила занимјив рецепт
У дому Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера већ сада се осећа празнична еуфорија, а поносни родитељи труде се да новогодишње и божићне празнике учине посебним за своје дечаке.
Овога пута мама и тата изабрали су и окитили јелку, а пажљиво бирају поклоне које ће њихови синови отварати 31. у поноћ.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/12/18/sd_42.jpg?itok=fWfJJacW)
НЕГА ЛИЦА ПОЗНАТИХ ДАМА: Шта све ЗБОГ ЛЕПОТЕ раде Северина, Лепа Брена и Снежана Савић
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/12/17/sd_44.jpg?itok=fPJLxOA3)
Спремите се за ПРАЗНИЧНУ СЕЗОНУ: Стајлинг ИНСПИРАЦИЈЕ наших ПОЗНАТИХ ДАМА (ФОТО)
Поред тога што су се потрудили око декорације, Ана је припремила омиљене новогодишње колачиће за своју породицу, а рецепт је поделила са својим пратиоцима на Инстаграм профилу.
- Пратите овај невероватни рецепт за „божићно дрвце слаткиш“ корак по корак и јавите ми да ли сте уживали у њему колико и моја породица и ја - написала је Ана.
Састојци:
- 300 г банана
- 160 мл бадемовог млека
- 100 г ољуштеног тахинија
- 2 кашичице сока од јабуке (јабуковаче)
- 110 г меда (често га смањим, пошто су банане довољно слатке)
- 1 кашичица чистог екстракта ваниле
- 240 г зоби
- 60 г бланшираног бадема
- 2 кашичице прашака за пециво
- 1/2 кашичице соли
Упутства:
Загрејте рерну на 180Ц. Мешајте банану, млеко, тахини, сок од јабуке, мед и ванилију док не постане веома глатка смеса.
Додајте преостале састојке осим зоби и ручно умутите. У миксеру умутите зоб док не постане брашно, додајте у смесу и добро измешајте. Сипајте тесто у жељене облике божићних колачића на плех намазан путером. Пеците око 25 минута, па оставите да одстоји и охлади ван рерне. Поспите их шећером у праху и уживајте!