Recept Ane Ivanović za NAJSOČNIJE, NAJMIRISNIJE PRAZNIČNE MEDENJAKE i to bez brašna i šećera - Uopšte ne goje
23.12.2023.
18:17
Komentari (0)
Uskoro nas čekaju praznični dani, uživanje u novogdišnjoj dekoraciji, ali i bogatoj trpezi. U većini porodica običaj je da se u danima pred Novu godinu i Božić pripremaju božićni medenjaci, a ako vas brinu kalorije ovih ukusnih keksića i vodite računa o liniji, onda će vas sigurno obradovati recept za iste bez šećera i brašna!
Recept je podelila naša proslavljena teniserka Ana Ivanović, a jedva čekamo da i sami isprobamo ove sočne, mirisne keksiće zbog kojih ne grize savest.
SRBI piju više KAFE nego Turci, a ima uticaj na VISOK PRITISAK - Evo koliko šolja je BEZBEDNO dnevno i koja je najbolja![kafa](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/02/15/shutterstock_384053770.jpg?itok=OXxZRJrf)
![kafa](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/02/15/shutterstock_384053770.jpg?itok=OXxZRJrf)
SRBI piju više KAFE nego Turci, a ima uticaj na VISOK PRITISAK - Evo koliko šolja je BEZBEDNO dnevno i koja je najbolja
Goran Višnjić je PRVA zvezda sa BALKANA koja je dobila dete preko SUROGAT MAJKE - Pre toga je USVOJIO sina, a drugarici napravio ĆERKU![Goran Višnjić](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/12/23/goran_visnjic.jpg?itok=EGksgR0R)
![Goran Višnjić](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/12/23/goran_visnjic.jpg?itok=EGksgR0R)
Goran Višnjić je PRVA zvezda sa BALKANA koja je dobila dete preko SUROGAT MAJKE - Pre toga je USVOJIO sina, a drugarici napravio ĆERKU
"Isprobajte ovaj neverovatni recept za božićne kolačiće i javite mi da li ste uživali u njimam koliko i moja porodica i ja", napisala je Ana uz fotografiju svojih kolačića.
Potrebni sastojci:
- 300 g banana
- 160 ml bademovog mleka
- 100 g tahinija (od oljuštenih semenki susama)
- 2 kašičice jabukovače (cidera od jabuke)
- 110 g meda (ili manje po ukusu)
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
- 240 g ovsenih pahuljica
- 50 g bademovog brašna (samlevenih blanširanih badema)
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 stepeni.
- Pomešajte bananu, mleko, tahini, jabukovaču, med i ekstrakt vanile dok smesa ne postane glatka.
- Dodajte sve preostale sastojke osim ovsenih pahuljica i ručno umutite.
- U blenderu izmiksajte ovsene pahuljice sve dok ne dobijete brašno od njih, pa dodajte u prethodno pripremljenu smesu i dobro izmešajte.
- Sipajte smesu u željene kalupe za božićne kolačiće, pa ih stavite u pleh premazan puterom.
- Pecite oko 25 minuta, pa ostavite kolačiće da odstoje i ohlade se van rerne.
- Pospite šećerom u prahu i uživajte.