Рецепт Ане Ивановић за НАЈСОЧНИЈЕ, НАЈМИРИСНИЈЕ ПРАЗНИЧНЕ МЕДЕЊАКЕ и то без брашна и шећера - Уопште не гоје
23.12.2023.
18:17
Коментари (0)
Ускоро нас чекају празнични дани, уживање у новогдишњој декорацији, али и богатој трпези. У већини породица обичај је да се у данима пред Нову годину и Божић припремају божићни медењаци, а ако вас брину калорије ових укусних кексића и водите рачуна о линији, онда ће вас сигурно обрадовати рецепт за исте без шећера и брашна!
Рецепт је поделила наша прослављена тенисерка Ана Ивановић, а једва чекамо да и сами испробамо ове сочне, мирисне кексиће због којих не гризе савест.
СРБИ пију више КАФЕ него Турци, а има утицај на ВИСОК ПРИТИСАК - Ево колико шоља је БЕЗБЕДНО дневно и која је најбоља
СРБИ пију више КАФЕ него Турци, а има утицај на ВИСОК ПРИТИСАК - Ево колико шоља је БЕЗБЕДНО дневно и која је најбоља
Горан Вишњић је ПРВА звезда са БАЛКАНА која је добила дете преко СУРОГАТ МАЈКЕ - Пре тога је УСВОЈИО сина, а другарици направио ЋЕРКУ
Горан Вишњић је ПРВА звезда са БАЛКАНА која је добила дете преко СУРОГАТ МАЈКЕ - Пре тога је УСВОЈИО сина, а другарици направио ЋЕРКУ
"Испробајте овај невероватни рецепт за божићне колачиће и јавите ми да ли сте уживали у њимам колико и моја породица и ја", написала је Ана уз фотографију својих колачића.
Потребни састојци:
- 300 г банана
- 160 мл бадемовог млека
- 100 г тахинија (од ољуштених семенки сусама)
- 2 кашичице јабуковаче (цидера од јабуке)
- 110 г меда (или мање по укусу)
- 1 кашичица чистог екстракта ваниле
- 240 г овсених пахуљица
- 50 г бадемовог брашна (самлевених бланшираних бадема)
- 2 кашичице прашка за пециво
- 1/2 кашичице соли
Припрема:
- Загрејте рерну на 180 степени.
- Помешајте банану, млеко, тахини, јабуковачу, мед и екстракт ваниле док смеса не постане глатка.
- Додајте све преостале састојке осим овсених пахуљица и ручно умутите.
- У блендеру измиксајте овсене пахуљице све док не добијете брашно од њих, па додајте у претходно припремљену смесу и добро измешајте.
- Сипајте смесу у жељене калупе за божићне колачиће, па их ставите у плех премазан путером.
- Пеците око 25 минута, па оставите колачиће да одстоје и охладе се ван рерне.
- Поспите шећером у праху и уживајте.