Љиљана Благојевић има најбољи рецепт за ПОСНЕ КИФЛИЦЕ - Ваздушасте су и мекане попут памука, а све састојке имате у кухињи
Рецепт Љиљане Благојевић за посне кифлице
Овај старински рецепт буди најлепше успомене код свих генерација. Наше баке су обожавале да праве овакве кифлице, а стари рецепти преносе се с колена на колено. Рецепт Љиљане Благојевић за посне кифлице се праве од једноставних састојака, па свако може да их направи без много муке, али најлепше је када се праве у друштву.
Глумица је, наиме, пре извесног времена поделила пост у којем са старијом унуком Мионом припрема тесто за кифлице. У опису је назначила да је реч о припреми пред дане поста.
– Ем се учи, ем се игра! Свима лепо! Посне кифлице – написала је Љиљана Благојевић, која је нешто касније објавила и слику резултата.
Састојци потребни за посне кифлице по рецепту Љиљане Благојевић:
– 500 мл млаке воде
– 1 коцка квасца
– 2 кашике шећера
– брашно по потреби
– 200 мл уља
– 3 кашичице соли
– 200 г маслаца
– сусам по потреби
Припрема:
У млакој води је потребно да растопите квасац са шећером и 3-4 кашике брашна па оставите да надође. након тога, у посуду за мешање сипајте око 400 г брашна, уље, со и надошао квасац па замесите тесто, постепено додајући брашно да буде меко тесто.
Тесто одмах поделите на 6 лоптица и сваку растањите да буде величине тањира. Слажите по две коре које мажете маслацем, а трећу немојте да мажете.
Развуците кору и правите кифлице које ћете ређати у подмазан плех и оставити да нарасту један сат. Пре печења премажите их водом и уљем и поспите сусамом.
Србија Данас/Свет, Андреа Шишарица/Пренела Ј.Ш.