Грилијаш ОБЛАНДЕ су СЛАВСКИ рецепт БЕЗ МАНЕ - Фил од карамелизованог шећера и лешника који КРЦКА и ТОПИ СЕ у устима, а готове за само 15 минута
Комбинација крцкавог карамелизованог шећера са лешницима и обландама је савршена и не постоји особа која ће одбити.
Грилијаш обланде су прави хит на славама и окупљањима, јер не само да су укусне, већ и савршено хрскаве! Ове посластице могу да се припреме и у верзији за посне и за мрсне славе, што их чини идеалним избором за све генерације. Њихова једноставна припрема и богатство укуса гарантују да ће нестати са стола брзином светлости.
Састојци
- 4 јаја
- 600 г шећера
- 1 маргарин
- 300 г крупно сецканих ораха
- 2 листа обланди
Припреме
Умутити јаја са 300 г шећера.
У већу шерпу отопити 300 г шећера до боје ливадског меда. У то додати магарин, а кад се он отопи додати сецкане орахе и све лепо промешати.
Сипати умућена јаја у претходну смешу и мешати на умереној ватри док се јаја не скувају (кад се повуче варјаца, види се дно шерпе).
На ребрасти лист обланде сипати припремљен фил, па заклопити другим листом обланде.
Притиснути плехом и оставити да се добро охлади.