Grilijaš OBLANDE su SLAVSKI recept BEZ MANE - Fil od karamelizovanog šećera i lešnika koji KRCKA i TOPI SE u ustima, a gotove za samo 15 minuta
Kombinacija krckavog karamelizovanog šećera sa lešnicima i oblandama je savršena i ne postoji osoba koja će odbiti.
Grilijaš oblande su pravi hit na slavama i okupljanjima, jer ne samo da su ukusne, već i savršeno hrskave! Ove poslastice mogu da se pripreme i u verziji za posne i za mrsne slave, što ih čini idealnim izborom za sve generacije. Njihova jednostavna priprema i bogatstvo ukusa garantuju da će nestati sa stola brzinom svetlosti.
Sastojci
- 4 jaja
- 600 g šećera
- 1 margarin
- 300 g krupno seckanih oraha
- 2 lista oblandi
Pripreme
Umutiti jaja sa 300 g šećera.
U veću šerpu otopiti 300 g šećera do boje livadskog meda. U to dodati magarin, a kad se on otopi dodati seckane orahe i sve lepo promešati.
Sipati umućena jaja u prethodnu smešu i mešati na umerenoj vatri dok se jaja ne skuvaju (kad se povuče varjaca, vidi se dno šerpe).
Na rebrasti list oblande sipati pripremljen fil, pa zaklopiti drugim listom oblande.
Pritisnuti plehom i ostaviti da se dobro ohladi.