Najlakši recept za ŠTRUDLU OD JABUKA sa gotovim korama - Odličan BRZINSKI SLATKIŠ uz kafu ili kao užina za decu
Očarava i mirisom i ukusom
Ako volite miris sveže pečene štrudle, ali nemate puno vremena, ovaj recept je savršen za vas! Štrudla od jabuka sa gotovim korama je brzinski slatkiš koji će oduševiti sve - od ljubitelja tradicionalnih kolača do onih koji traže praktične, ali ukusne opcije.
U svega nekoliko koraka, uz minimalan trud, dobićete sočan, mirisni desert koji je savršen uz šoljicu kafe ili kao užina za decu. Gotove kore čine ovaj recept izuzetno jednostavnim, a nadev od sočnih jabuka, cimeta i šećera donosi pravi, domaći ugođaj. Brzo, lako i neodoljivo!
Sastojci:
500g gotovih kora za pitu
1,5kg jabuka
160g šećera
Sok od 1/2 limuna
200 g suvog grožđa
1 lašičica cimeta
3 do 4 kašike griza
Preliv:
4 jaja
100g šećera
1 prašak za pecivo
2 kesice vanil šećera
250ml jogurta
100 do 120ml ulja
4 kašike griza
Priprema:
Jabuke iseckajte i stavite sa šećerom da se prži. Dodati im sok od pola limuna pa nastavite da ih pržite još malo. Dodajte im suvo grožđe koje ste ranije potopili u vodu. Zatim dodadajte cimet, dodajte griz, promešajte i isključite i ostavite da se odmori.
Napravite preliv od jaja, šećera, jogurta, ulja, prašak za pecivo i griz. Sve to izmešajte pa prelivajte preko kore, a potom ih filujte i uvijajte u rolat. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 20minuta, a potom smanjite temperaturu na 180 stepeni Celzijusa i pecite još 20 do 25minuta.