Ljiljana Blagojević ima najbolji recept za POSNE KIFLICE - Vazdušaste su i mekane poput pamuka, a sve sastojke imate u kuhinji
Recept Ljiljane Blagojević za posne kiflice
Ovaj starinski recept budi najlepše uspomene kod svih generacija. Naše bake su obožavale da prave ovakve kiflice, a stari recepti prenose se s kolena na koleno. Recept Ljiljane Blagojević za posne kiflice se prave od jednostavnih sastojaka, pa svako može da ih napravi bez mnogo muke, ali najlepše je kada se prave u društvu.
Glumica je, naime, pre izvesnog vremena podelila post u kojem sa starijom unukom Mionom priprema testo za kiflice. U opisu je naznačila da je reč o pripremi pred dane posta.
– Em se uči, em se igra! Svima lepo! Posne kiflice – napisala je Ljiljana Blagojević, koja je nešto kasnije objavila i sliku rezultata.
Sastojci potrebni za posne kiflice po receptu Ljiljane Blagojević:
– 500 ml mlake vode
– 1 kocka kvasca
– 2 kašike šećera
– brašno po potrebi
– 200 ml ulja
– 3 kašičice soli
– 200 g maslaca
– susam po potrebi
Priprema:
U mlakoj vodi je potrebno da rastopite kvasac sa šećerom i 3-4 kašike brašna pa ostavite da nadođe. nakon toga, u posudu za mešanje sipajte oko 400 g brašna, ulje, so i nadošao kvasac pa zamesite testo, postepeno dodajući brašno da bude meko testo.
Testo odmah podelite na 6 loptica i svaku rastanjite da bude veličine tanjira. Slažite po dve kore koje mažete maslacem, a treću nemojte da mažete.
Razvucite koru i pravite kiflice koje ćete ređati u podmazan pleh i ostaviti da narastu jedan sat. Pre pečenja premažite ih vodom i uljem i pospite susamom.
Srbija Danas/Svet, Andrea Šišarica/Prenela J.Š.