ПУЊЕНЕ ПРЖЕНИЦЕ јела је цела Југа, а данас су заборављене - Праве се за МАЊЕ од 10 минута, а освајају мирисом и укусом
Прженице су идеалан начин да искористите стари хлеб од претходних дана, али и да припремите оброк за мање од 10 минута.
Пуњење прженице, некада омиљени специјалитет на трпезама широм бивше Југославије, данас је нажалост постало права реткост. Међутим, овај једноставан, а тако укусан рецепт заслужује да се поново нађе на нашим столовима!
Прже се за мање од 10 минута, а мирис који се шири из тигања подсећа на нека лепша времена. Хлеб, јаја, сир, шунка – све што вам је потребно да створите савршено сочне, хрскаве и неодољиве прженице које ће освојити ваша чула.
Идеалне су за брзи оброк, а својим укусом подсећају на прошла времена и топли, породични амбијент. Брзо, једноставно, а неизмерно укусно!
Састојци:
8 кришки старог хлеба
4 листа качкаваља
4 листа шунке
4 јаја
30 мл млека
пола кашичице соли
Припрема:
Хлеб исеците на тање кришке. Одвојте по две кришке хлеба, између ставите лист шунке и качкаваља.
Умутите јаја и додајте млеко. Између два парчета хлеба ставите лист шунке и качкаваља.
Умутите јаја са сољу, па додајте млеко и сједините. У припремљену смесу умочите прво једну, па другу страну хлеба и спустите у вруће уље. Пеците једну страну док не порумени, па када окренете притисните виљшком да се кришке добро залепе.
Готове прженице извадите на убрус да упију вишак масноће и онда можете уживати у њиховом укусу.