ДОМАЋЕ ЋУФТЕ у парадајз сосу са шпагетама доносе укусе и мирисе ИТАЛИЈЕ у ваш дом - Идеалан БРЗИ ручак који воле све генерације
Данас су ћуфте уобичајено јело које се воли широм света. Најпопуларније су шведске, али и италијанске су неодољиве!
Ако желите да уживате у правом италијанском укусу без да напустите свој дом, домаће ћуфте у парадајз сосу са шпагетама су савршен избор! Овај укусан и мирисни оброк брзо ће вас одвести на путовање у Италију, јер комбинује сочне ћуфте, богат парадајз сос и савршено скуване шпагете.
Брзо и једноставно, а изузетно укусно, ово јело је прави хит на трпези и сигурно ће одушевити све чланове породице, од најмлађих до најстаријих. Идеално за брзи ручак или вечеру, овај рецепт је пун љубави и домаће атмосфере, а припрема доноси мирис Италије право у ваш дом!
Потребно је:
- шпагете 1 паковање
ЗА ЋУФТЕ:
- јунеће млевено месо 500 г
- крупније презле 1 шоља
- црни лук 1 главица
- бели лук 3 чена
- 1 јаје
- рендани пармезан 2 кашике
- со по укусу
- бибер по укусу
- маслиново уље по потреби
- першун по укусу
- босиљак по укусу
ЗА СОС:
- густи парадајз 500 мл
- црни лук 1 већа главица
- бели лук 2 чена
- маслиново уље по потреби
- италијанска мешавина зачина (босиљак, мајчина душица и оригано) по жељи
- чили по жељи
Како припремити:
У чинији сједините презле, нарендан црни лук и пропасиран бели лук. Додајте месо, пармезан и све остале састојке осим уља, па све добро измесите рукама. Од смесе обликујте округле ћуфтице уједначене величине и пржите их на загрејаном маслиновом уљу. Док се ћуфтице прже, повремено протресите тигањ да се са свих страна лепо запеку, али не сасвим. Пребаците их у тањир, па у исти тигањ додајте још мало маслиновог уља и пропржите црни и бели лук. Додајте остале састојке и крчкајте на умереној температури. Кад се сос лепо згусне, убаците ћуфте и кувајте око 10 минута. Зачините по укусу. Сервирајте са скуваним шпагетама.