DOMAĆE ĆUFTE u paradajz sosu sa špagetama donose ukuse i mirise ITALIJE u vaš dom - Idealan BRZI ručak koji vole sve generacije
Danas su ćufte uobičajeno jelo koje se voli širom sveta. Najpopularnije su švedske, ali i italijanske su neodoljive!
Ako želite da uživate u pravom italijanskom ukusu bez da napustite svoj dom, domaće ćufte u paradajz sosu sa špagetama su savršen izbor! Ovaj ukusan i mirisni obrok brzo će vas odvesti na putovanje u Italiju, jer kombinuje sočne ćufte, bogat paradajz sos i savršeno skuvane špagete.
Brzo i jednostavno, a izuzetno ukusno, ovo jelo je pravi hit na trpezi i sigurno će oduševiti sve članove porodice, od najmlađih do najstarijih. Idealno za brzi ručak ili večeru, ovaj recept je pun ljubavi i domaće atmosfere, a priprema donosi miris Italije pravo u vaš dom!
Potrebno je:
- špagete 1 pakovanje
ZA ĆUFTE:
- juneće mleveno meso 500 g
- krupnije prezle 1 šolja
- crni luk 1 glavica
- beli luk 3 čena
- 1 jaje
- rendani parmezan 2 kašike
- so po ukusu
- biber po ukusu
- maslinovo ulje po potrebi
- peršun po ukusu
- bosiljak po ukusu
ZA SOS:
- gusti paradajz 500 ml
- crni luk 1 veća glavica
- beli luk 2 čena
- maslinovo ulje po potrebi
- italijanska mešavina začina (bosiljak, majčina dušica i origano) po želji
- čili po želji
Kako pripremiti:
U činiji sjedinite prezle, narendan crni luk i propasiran beli luk. Dodajte meso, parmezan i sve ostale sastojke osim ulja, pa sve dobro izmesite rukama. Od smese oblikujte okrugle ćuftice ujednačene veličine i pržite ih na zagrejanom maslinovom ulju. Dok se ćuftice prže, povremeno protresite tiganj da se sa svih strana lepo zapeku, ali ne sasvim. Prebacite ih u tanjir, pa u isti tiganj dodajte još malo maslinovog ulja i propržite crni i beli luk. Dodajte ostale sastojke i krčkajte na umerenoj temperaturi. Kad se sos lepo zgusne, ubacite ćufte i kuvajte oko 10 minuta. Začinite po ukusu. Servirajte sa skuvanim špagetama.