Neda Ukraden zasukala rukave na Aranđelovdan - Zbog ovog ZAČINA koji dodaje u sarmu daje joj VRHUNSKI UKUS, tajna iskusnih domaćica
Neda neretko na svom instagram profilu postavlja fotografije sa svojom porodicom
Neda Ukraden godinama slovi za jednu od lepših žena sa domaće javne scene.
Pevačica je poznata po svom mladolikom izgledu i vitkoj liniji iako je duboko nagazila u osmu deceniju.
Pored umeća i talenta da peva, Neda je pokazala i da je fenomenalna domaćica.
Ona je na svom Instagram profilu podelila kako savija sarme za slavu Aranđelovdan.
Aranđelovdan je savršen trenutak da se okupi porodica, uživa u tradiciji i, naravno, u nezaboravnoj hrani. A kada je reč o sarmi, nema ništa bolje nego kada iskusne domaćice, kao što je Neda Ukraden, zasuku rukave i donesu nešto posebno na sto. Neda je otkrila tajnu koju mnoge domaćice znaju – lovorov list je začin koji sarmi daje vrhunski ukus i nezamenjivu aromu. Dodajte ga u svoje jelo i uživajte u bogatstvu ukusa koje dolazi iz tradicije, ali uz mali trik koji je čini još posebnijom.
Lovorov list je mnogo više od običnog začina – njegova bogata, suptilna aroma čini da svaka sarma dobije poseban pečat. Ali, lovorov list nije jedini razlog zbog kojeg je Neda očarala sve svojim sarama na Aranđelovdan. U nastavku vam donosimo njen omiljeni recept za sarmu, uz savete koji će vam pomoći da svaka porcija bude savršena!
Recept za sarmu sa lovorovim listom
Sastojci za sarmu:
450 g mlevenog mesa
1 manja glavica kiseloga kupusa
60 g suvog mesa
60 g pirinča
1 manji luk
2 čena belog luka
½ kašikice crvene paprike
sol i biber po želji
1 lovorov list
Priprema sarme:
Odvojite listove glavice kupusa i isecite im koren. Naseckajte suvo meso na komadiće i krčkajte je s očišćenim i naseckanim kockicama luka i belog luka. Pustite da se sastojci ohlade pa ih pomešajte s mlevenim mesom, sirovim pirinčem, crvenom paprikom, solju i biberom. Listove kupusa napunite mesom, zamotajte ih i presavijte ivice, ponavljajte sve dok ne potrošite sav fil. Sarme stavite u dublji lonac, ubacite lovorov list, a eventualni višak kupusa isecite na trakice i stavite da se kuva zajedno. Vodom prelijte sarme. Kuvajte na laganoj vatri oko 90 minuta. Prijatno!
Savet: Lovorov list je najbolje staviti u sarmu u nekoliko komada, kako biste mogli da ga lako uklonite pre nego što servirate jelo, jer je previše intenzivan za direktno konzumiranje.
Uživajte u ukusu tradicije sa savršenim sarama koje će svi voleti, zahvaljujući malenoj tajni koju Neda Ukraden već godinama koristi!