SLATKA PROJA sa bundevom je spoj hrskavog, zdravog i ukusnog - Neobičan recept koji će ODUŠEVITI sve ukućane
Bundeve su svuda oko nas i biće tu još neko vreme, pa zašto da ih ne iskoristimo za sve moguće obroke? Odlično se uklapaju u većinu recepata i jela na koje ste navikli, poput potaža ili palente za doručak.
Ako ste u potrazi za nečim zdravim, a istovremeno neodoljivo ukusnim, slatka proja sa bundevom je savršen izbor! Ovaj neobičan recept kombinuje hrskavu teksturu, sočan i bogat ukus bundeve, uz malo slatkoće koja će oduševiti sve ukućane.
Jednostavna za pripremu, a fantastična po ukusu, ova proja je prava poslastica koja može biti odličan dodatak svakodnevnom meniju, ali i savršen izbor za slavsku trpezu. Isprobajte i uživajte u zdravom zalogaju koji će zasigurno postati omiljeni na stolu!
Sastojci:
200 g narendane bundeve
2 jajeta
3 kašike šećera
2 šoljice projinog brašna
1 šoljica pšeničnog brašna
1 šoljica jogurta
pola šoljice ulja
1 prašak za pecivo
so
Priprema:
Umutite dva jajeta sa šećerom, pa u tu smesu dodajte jogurt, ulje, projino brašno, obično brašno, prašak za pecivo, so, pa tek na kraju bundevu. Sve lepo pomešajte. U tepsiju stavite papir za pečenje i u nju izlijte smesu.
Proja treba da se peče na 200 stepeni nekih 30 minuta.
Kada je gotova sačekajte da se malo ohladi, pa je onda tek secite i servirajte.